2020-08-13 00:39:46
Φωτογραφία για Άλμα μετοχής κατά 241% από… απλή συνωνυμία
Η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας, Lucid Inc., διαψεύδει το ρητό ότι «όταν παλεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια» καθώς προς το παρόν επωφελείται από την μάχη

των Lucid Motors και Tesla

Οι λόγοι για τους οποίους η μετοχή μιας εταιρείας μπορεί να πραγματοποιήσει άλμα είναι πολλοί: Καλά εταιρικά αποτελέσματα, νέο προϊόν, νέα πηγή χρηματοδότησης είναι μερικοί από αυτούς. Η μετοχή της Lucid Inc.κατέγραψε άλμα κατά 241% χθες χωρίς να ισχύει κάποιος από τους παραπάνω λόγους. Για την ακρίβεια χωρίς να ισχύει κανένας λόγος εκτός από το όνομά της.

Η Lucid Inc. με έδρα την Μασαχουσέτη έχει ως αντικείμενο τις ιατρικές τεχνολογίες και η μετοχή της διαπραγματεύεται στην αγορά εξωχρηματιστηριακών προϊόντων (OTC). Υπάρχει όμως και η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Lucid Motors η οποία ανακοίνωσε στο Reuters ότι το Air, το πολυτελές sedan της, θα διαθέτει αυτονομία 517 μίλια με μία φόρτιση. Στον χώρο της ηλεκτροκίνησης η ανακοίνωση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει αυτονομία άνω των 500 μιλίων (804 χιλιόμετρα).


Η Lucid Inc. όπως αναφέρει το Business Insider, φαίνεται πως επωφελήθηκε από την συνωνυμία καθώς δεν έχει καμία σχέση με την Lucid Motors. Αντιθέτως, η τελευταία έχει σχέση με την Tesla την εμβληματική εταιρεία του κλάδου της ηλεκτροκίνησης, που τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι το Model S πιστοποιήθηκε από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασία (EPA) για εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 400 μιλίων (618 χιλιομέτρα).

Η Lucid Motors ιδρύθηκε το 2007 από έναν πρώην υπάλληλο της Tesla και εδρεύει στο Νιούαρκ της Καλιφόρνια και σε απόσταση μόλις 10 μίλια από το εργοστάσιο της Tesla.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ