2020-08-14 07:00:07
Φωτογραφία για Σύψας: η απόλυτη καταστροφή ένα γενικό lockdown. Θα επιστρέψουν τα SMS
Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως θα είναι η απόλυτη καταστροφή ένα γενικό lockdown στη χώρα μας, ενώ αναφορικά με τα SMS για τις μετακινήσεις ανέφερε ότι θα επιστρέψουν τοπικά σε ενδεχόμενο μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Ο κ. Σύψας τόνισε: «Όλα αυτά συνιστούν ένα πολύ δύσκολο κοκτέιλ, το οποίο γίνεται ακόμη δυσκολότερο γιατί η επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα».

Όσο για τους διασωληνωμένους, ανέφερε ότι η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με ανυπολόγιστες συνέπειες, όταν ο αριθμός τους και εκείνος των θανόντων επιστρέψει στα επίπεδα που είχαμε στην γενική καραντίνα.

Όσον αφορά ένα γενικό lockdown ο κ. Σύψας ήταν ξεκάθαρος: «Ένα γενικό lockdown θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Θα το αποφύγουμε πάση θυσία. Θα πάρουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν φτάσουμε εκεί».

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Σύψας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS για τις μετακινήσεις: «Ενδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά».

Τέλος, σχολίασε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στο τέλους του Αυγούστου με βάση τα τότε δεδομένα.
/div>
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ