2020-08-15 23:37:27
Φωτογραφία για Ο Σουνάκ καλεί τους Λονδρέζους να επιστρέψουν στις… παμπ (και στην εργασία τους)
Οι Λονδρέζοι θα μπορούν πλέον να επικαλούνται την κυβερνητική σύσταση για την επίσκεψή τους στις μπαμπ - Ο υπουργός Οικονομικών καλεί επιπλέον τους πολίτες που

φαίνεται να έχουν συνηθίσει να εργάζονται από το σπίτι να επιστρέψουν

Οι Λονδρέζοι θα πρέπει να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους και να βοηθήσουν στην τόνωση της οικονομίας της πρωτεύουσας πηγαίνοντας στις τοπικές παμπ, στα καταστήματα και τα εστιατόρια δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από 20% το δεύτερο τρίμηνο, και όπως είπε ο Σουνάκ στην Evening Standard είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Λονδίνου «να επανεκκινήσουν την οικονομία της πρωτεύουσας».

«Έχουμε δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα, οπότε είναι σημαντικό ο καθένας μας να συνεισφέρει το μερίδιό του», είπε ο Σουνάκ. «Όλοι έχουμε σημαντικό ρόλο για την ανάκαμψη, το συντομότερο δυνατό, της οικονομία μας».


Το Λονδίνο, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, αντιπροσωπεύει λίγο πάνω από το ένα πέμπτο της συνολικής παραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που το καθιστά σημαντικό κρίκο στην προσπαθεια της κυβέρνησης να δώσει ώθηση στην οικονομία μετά το lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι πολλοί υπάλληλοι γραφείου έχουν πλέον συνηθίσει να εργάζονται από το σπίτι – μια τάση που αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περιορίζει την ανάκαμψη στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με την «τέλεια καταιγίδα» καθώς ο ιός έχει ως αποτέλεσμα «την εργασία στο σπίτι, το «λουκέτο» στον εγχώριο και διεθνή τουρισμό και δημόσιες μεταφορές με πολύ περιορισμένη χωρητικότητα».

Παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι επί του παρόντος χαμηλότερος από ό, τι σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρωτεύουσα επλήγει περισσότερο στην αρχή της πανδημίας, καθώς σύμφωνα με μελέτη αντισωμάτων που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα το 13% των κατοίκων της πρωτεύουσας είχαν προσβληθεί από τον Covid-19 – ποσοστό που είναι διπλάσιο του εθνικού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ