2020-08-16 12:31:12
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Τέλος οι δικαιολογίες για τις μάσκες- Τι εξηγεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Μετά την έντονη φημολογία ότι οι μάσκες μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παίρνει θέση.

 

Μάσκες θα πρέπει να φορούμε τελικά όλοι με εξαίρεση κάποιοι βαριά πάσχοντες, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κορονοϊό.

Τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν τα σενάρια ότι μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της μάσκας, κάτι που διαψεύδει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρώνείχε καταγγείλει ότι πολλοί σπεύδουν στα ιδιωτικά ιατρεία για να λάβουν γνωματεύσεις προκειμένου να αποφύγουν τις μάσκες.

Για το μείζον αυτό θέμα παρενέβη η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) η οποία με ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογίακαι εξηγεί πότε χρειάζεται ειδική οδηγία από γιατρό.

Η ΕΠΕ, έπειτα από διαβούλευση ανακοίνωσε τα εξής:

Η αποφυγή της χρήσης μάσκας με τη γενική έννοια ‘’αναπνευστικοί ασθενείς’’ δεν έχει καμιά εφαρμογή. Ειδικά για τους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι ιδιαίτερα σημαντική μια και θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Η χρήση μάσκας μπορεί εν τούτοις να επιφέρει σχετική αναπνευστική δυσφορία σε άτομα με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια (που λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία) ή με σοβαρές σπιρομετρικές διαταραχές. Ενδεικτικά, στους ασθενείς με τιμές FEV1 medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ