2020-08-17 12:48:05
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πόσα τεστ γίνονται τη μέρα και πόσα βρίσκονται θετικά
Αυξάνουν οι υγειονομικές αρχές τα τεστ που πραγματοποιούν στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και σε διάφορες στοχευμένες δομές

Το μοναδικό μέσο πρόληψης αλλά και εντοπισμού των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας παραμένουν τα τεστ τα οποία αυξάνονται μέρα με την ημέρα ώστε να βρεθούν περισσότερα νέα περιστατικά και να απομονωθούν.

Λόγω της ανησυχίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα από τα αυξημένα κρούσματα, οι αρχές αυξάνουν και τους εργαστηριακούς ελέγχους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, το πλήθος των τεστ ανά χίλιους κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Μεσοσταθμικά διενεργήθηκαν τον Ιούλιο μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο 12393 τεστ ανά ημέρα, αριθμός αυξημένος κατά 7393 σε σχέση με την προηγούμενο μήνα και οδηγούμενος από την ανάγκη για αυξημένο πλήθος δειγματοληπτικών ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.


Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι από το πλήθος των ελέγχων το 0,8% επιστρέφει θετικό κατά μέσο όρο, όταν τα σχετικά ποσοστά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι Τσεχία 2,4%, Βέλγιο 4,1%, Αυστρία 2,3%, Κροατία 4,3%, Ιταλία 6%, Σερβία 3,8%, Ρουμανία 4,2% και Βουλγαρία 4,3%.

Βέβαια ο βασικός προβληματισμός τόσο των αρχών όσο και των ειδικών επιστημόνων του υπουργείου υγείας, παραμένουν οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού. Γι αυτό άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε έκκληση πρόσφατα όσοι επιστέφουν από διακοπές να μπαίνουν εθελοντικά σε αυτοπεριορισμό.

Εξάλλου αυτός είναι και ο κίνδυνος μέσα στον Αύγουστο, να μεταδώσουν όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους τον κορονοϊό στους κατοίκους των πόλεων και να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων περί τα τέλη του μήνα με αρχές Σεπτεμβρίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ