2020-08-17 20:01:58
Φωτογραφία για Bloomberg: Εντοπίστηκε μετάλλαξη του Kορονοϊού  δέκα φορές πιο μεταδοτική..
Mία μετάλλαξη του κορονοϊού που δείχνει να είναι δέκα φορές πιο μεταδοτική έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετάλλαξη με την ονομασία D614G έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως και στην Ευρώπη, ενώ η τελευταία καταγραφή έγινε στη Μαλαισία.

Το νέο στέλεχος της Covid-19 διαγνώστηκε σε τρία άτομα από μια σειρά 45 κρουσμάτων που ξεκίνησαν από έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος επέστρεψε από την Ινδία στη Μαλαισία και έσπασε την καραντίνα των 14 ημερών. Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών.

The coronavirus mutation called D614G has been found to be 10 times more infectious https://t.co/dXW1WiCOwd

— Bloomberg (@business) August 17, 2020

Το Bloomberg επισημαίνει ότι το ίδιο στέλεχος του κορoνοϊού εντοπίστηκε και σε ανθρώπους που γύρισαν στη Μαλαισία έπειτα από επίσκεψη στις Φιλιππίνες.


Ο γενικός διοικητής του τομέα της Υγείας στη Μαλαισία, Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ, δήλωσε ότι η ανακάλυψη του νέου στελέχους μπορεί να σημαίνει ότι οι τρέχουσες έρευνες για τα εμβόλια μπορεί να έχουν κενά και να αποδειχθούν αναποτελεσματικές απέναντι στον ιό.

D614G simply means a #SARSCoV2 mutation that changes the amino acid at position 614, from D (aspartic acid) to G (glycine) — so, D-614-G

Virus mutates all the time, and rapidly. Most mutations are unnoticeable, but D614G is important - because it 'spike protein' mutation pic.twitter.com/qN75VsNrxZ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ