2020-08-18 14:28:39
Φωτογραφία για Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες -
Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού και πόσο θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας -

Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

Κλασικός αυγουστιάτικος καιρός θα επικρατήσει σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια, με ηλιοφάνεια, ζέστη, αλλά και 5-6 μποφόρ αέρα. Από την Τετάρτη, ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει, καθώς αναμένεται από τα δυτικά νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια και κεντρικά και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, οπότε σταδιακά τα φαινόμενα θα ατονήσουν και θα υποχωρήσουν.

Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.


Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Καρπάθιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται στα κεντρικά και τα βόρεια άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιορισθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα

βόρεια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ