2020-08-19 06:00:14
Φωτογραφία για Στον «αέρα» 7.000 εργαζόμενοι της αλυσίδας Marks and Spencer
Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και της μείωσης της προσέλευσης πελατών στα καταστήματα.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους στον κόσμο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του πως αυτές οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού του θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε εθελοντική βάση ή μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Η κατάργηση των χιλιάδων θέσεων αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Τα καταστήματα Marks and Spencer αναφέρουν πως σκοπεύουν να προσαρμοσθούν στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών και να προωθήσουν τις online δραστηριότητές τους.

Μάλιστα, επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε ότι οι πελάτες ενδεχομένως «να μην ψωνίζουν πια με τον ίδιο τρόπο» μετά το πέρας της κρίσης που έφερε ο κορωνοϊός.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία λιανικού εμπορίου είχε ανακοινώσει ότι 950 θέσεις σε καταστήματα και κεντρικά γραφεία κινδυνεύουν, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ