2020-08-19 21:43:58
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις για τον Φλόιντ: Σε «κατάσταση ταραχών» κηρύχθηκε το Πόρτλαντ
Διαδηλωτές άναψαν φωτιές, πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια την Τρίτη, σε κυβερνητικά γραφεία κομητείας στην αμερικανική πόλη Πόρτλαντ, με αποτέλεσμα η αστυνομία να

κηρύξει κατάσταση ταραχών, έπειτα από εβδομάδες κυρίως ειρηνικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι φορώντας μάσκες αερίου και κουβαλώντας ασπίδες, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαναν χρήση αναπτήρων προκειμένου να προκαλέσουν φωτιά μέσα στο Κτίριο Μαλτνόμα (Multnomah Building), που ήταν αρκετά μεγάλη για να προκαλέσει την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης, ανέφερε η αστυνομία.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν φλεγόμενα μπάζα στους δρόμους και ανθρώπους να πετούν πέτρες εναντίον του κτιρίου. Η φωτιά στο κτίριο κατασβέστηκε από την αστυνομία, ανέφεραν ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, αστυνομία δήλωσε πως ορισμένοι αστυνομικοί στοχοθετήθηκαν την προηγούμενη νύχτα με ένα «ισχυρό πράσινο λέιζερ» που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην όραση, όταν ορισμένοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κτίριο της Ένωσης Αστυνομικών του Πόρτλαντ.


«Η Αστυνομία του Πόρτλαντ κήρυξε τη συγκέντρωση κοντά στο Multnomah Building κατάσταση ταραχών αφού τα άτομα βανδάλισαν, έσπασαν τα παράθυρα του πρώτου ορόφου και έριξαν φλεγόμενα υλικά μέσα σε ένα γραφείο», ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαλτνόμα στο Twitter.

Η επικεφαλής της κομητείας Μαλτνόμα Ντέμπορα Κάφουρι έδωσε τα μεσάνυχτα στη δημοσιότητα μία δήλωση λέγοντας πως μια μικρή ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά στο Office of Community Involvement.

«Είναι η καρδιά της κομητείας μας, εκεί όπου άνθρωποι στην κοινότητά μας έρχονται για να παντρευτούν, να πάρουν τα διαβατήριά τους και γιορτάζουν τις πολιτιστικές παραδόσεις τους και την διαφορετικότητα», δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Oregonian, προσθέτοντας πως ο χώρος είναι αφιερωμένος στα «περιθωριοποιημένα από την παραδοσιακή πολιτική διαδικασία» μέλη της κοινότητας.

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά και ότι έγιναν δύο προσαγωγές, η μία με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της παράνομης χρήσης όπλων και της επίθεσης σε αξιωματικό δημόσιας ασφάλειας, η άλλη με κατηγορίες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διακινδύνευση ζωής.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της πόλης, Colonel Summers Park, αργά χθες, Τρίτη, προτού πορευθούν μέσα από τους δρόμους του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ καταλήγοντας στο Multnomah Building, ανέφερε η αστυνομία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ