2020-08-20 14:36:37
Φωτογραφία για ΙΣΛ; Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜOΤΕΡΗ ΚΑΜΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ COVID-19
Λάρισα, 20-08-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜOΤΕΡΗ ΚΑΜΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ COVID-19

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή λόγο της επιδημίας COVID-19. Η γρήγορη αναγνώριση των κρουσμάτων και η ιχνηλάτησή τους, καθώς και η ταχύτατη περιχαράκωση των νέων εστιών αλλά και ο έλεγχος των εργαζομένων κατά την επάνοδο στην εργασία τους, συνεχίζουν να παραμένουν ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά του ιού.

Η λειτουργική αναδιάρθρωση του ΕΟΔΥ καθώς και η άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε. Το κενό των στελεχών του σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας που θα μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να προβούν σε στρατηγικό σχεδιασμό ιχνηλάτησης, αριθμού λήψης δειγμάτων και άμεσης εξέτασής τους είναι πασιφανής. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ουραγός στα τεστ κατά του κορωνοϊού για το λόγο ότι, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος των εκτελούμενων τεστ είναι 710 ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι μόνο 235.


Η ενίσχυση του ΕΣΥ, σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό, καθώς και η οργάνωση μιας καθολικής και ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τη συμμετοχή του άριστου επιστημονικού προσωπικού και του σύγχρονου εξοπλισμού των ιδιωτικών ιατρείων, πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας.

Η σωστή χρήση μάσκας, πιστοποιημένης και όχι τύπου «ανάστροφης ασπίδας» (που προσαρμόζεται στο σαγόνι και δεν περιορίζει το αερόλυμα), αποτελεί σήμερα την κορωνίδα των προστατευτικών μέσων. Ακολουθεί η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή του συγχρωτισμού, μαζί με το καλό πλύσιμο των χεριών και την απολύμανσή τους.

Θεωρούμε πως η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει πίσω κοινωνικά και ιδιαίτερα σε θέματα Παιδείας, γι αυτό τασσόμαστε με την άποψη του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Όποιο μοντέλο λειτουργίας των σχολείων κι αν επιλεγεί από τους ειδικούς θα πρέπει πρώτα να γίνει ειδική εκπαίδευση τόσο στο μαθητόκοσμο όσο και στους εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση των προστατευτικών μέσων και προς αποφυγήν αυτοσχεδιασμού.

Η μείωση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται από 35-40 έτη και η βαρύτερη νόσηση νέων συμπολιτών μας σε σύγκριση με την Άνοιξη, υπενθυμίζει στη νεολαία μας το πόσο προσεκτικότερη θα πρέπει να είναι στην τήρηση των μέτρων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.ΣΛ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ