2020-08-21 01:41:18
Φωτογραφία για Τραμπ: Τον υποχρεώνουν οι αρχές να καταργήσει τον αποκλεισμό των χρηστών στον λογαριασμό του στο Twitter
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να αποκλείσουν τους ανθρώπους από τα δημόσια φόρουμ απλώς και μόνο επειδή διαφωνούν με τις πολιτικές τους απόψεις

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την Πέμπτη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει την απόφαση του Εφετείου που υποχρεώνει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει τον αποκλεισμό των χρηστών του Twitter από τον λογαριασμό του.

Ο Τραμπ έχασε την αγωγή των χρηστών του Twitter τον Μάιο του 2018 και συμφώνησε να καταργήσει τον αποκλεισμό των λογαριασμών τους. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει καταστήσει τον λογαριασμό του @RealDonaldTrump, τον οποίο άνοιξε το 2009, κύριο και πολύ αμφισβητήσιμο κομμάτι της προεδρίας του, χρησιμοποιώντας τον για να επιτεθεί σε όσους του ασκού κριτική και να προωθήσει την ατζέντα του σε περισσότερους από 85 εκατομμύρια οπαδούς του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε, ότι εάν παραμείνει η απόφαση «θα αποτρέψει τους εργαζόμενους στο γραφείο του από τη χρήση της νέας τεχνολογίας για την αποτελεσματική επικοινωνία σε ένα ευρύ κοινό».


Τον περασμένο μήνα, το Ινστιτούτο Knight του πανεπιστημίου της Κολούμπια υπέβαλε νέα αγωγή στο επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ του Μανχάταν για λογαριασμό πέντε επιπλέον ατόμων που παραμένουν αποκλεισμένα. Η ομάδα προέτρεψε το Ανώτατο Δικαστήριο να μην αποδεχθεί την έφεση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Αυτή η υπόθεση αντιπροσωπεύει μια αρχή που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και βασικά συνώνυμη με την Πρώτη Τροπολογία: οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να αποκλείσουν τους ανθρώπους από τα δημόσια φόρουμ απλώς και μόνο επειδή διαφωνούν με τις πολιτικές τους απόψεις», δήλωσε ο Τζαμίλ Τζάφερ Jaffer, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου.

«Η Πρώτη Τροπολογία δεν επιτρέπει σε έναν δημόσιο υπάλληλο που χρησιμοποιεί έναν λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης για κάθε είδους επίσημους σκοπούς να αποκλείει χρήστες από έναν κατά τα άλλα ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο επειδή εξέφρασαν απόψεις με τις οποίες διαφωνεί ο αξιωματούχος», έγραψε ο δικαστής του Μπάριγκτον Πάρκερ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ