2020-08-25 22:55:14
Φωτογραφία για Κι όμως, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά
Η μαύρη σοκολάτα θα μπορούσαμε να πούμε πως ανήκει σε εκείνη την κατηγορία τροφίμων που καταναλώνουμε χωρίς ενοχές στην καθημερινότητά μας.

Τελικά όμως μάς κάνει ή δεν μάς κάνει καλό όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά;

Όπως αναφέρεται στο έγκριτο επιστημονικό site healthline.com η μαύρη σοκολάτα χάρη στην περιεκτικότητα των ευεργετικών ενώσεων που περιέχει, όπως πολυφαινόλες, φλαβανόλες και κατεχίνες θεωρείται γενικά υγιεινή τροφή. Επίσης, η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως καλύτερη καρδιακή λειτουργία. Aς δούμε, όμως, τι ισχύει στην περίπτωση, που θέλουμε να χάσουμε κιλά. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει;

Αρχικά, να επισημάνουμε πως η μαύρη σοκολάτα φαίνεται να σχετίζεται με τη μείωση βάρους, καθώς βοηθά στην μείωση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα, η οποία κατ’ επέκτασιν μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη απώλεια βάρους και μειωμένη αποθήκευση λίπους. Επίσης, μπορεί να μειώσει τις λιγούρες και να αυξήσει το αίσθημα πληρότητας, κάτι που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Ακόμη, μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχική υγεία και τη διάθεση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση μιας σωστής διατροφής.


Τα μειονεκτήματα

Η μαύρη σοκολάτα έχει σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Ανάλογα με την εκάστοτε μάρκα και προϊόν, μία μερίδα μπορεί να περιέχει το μισό έως το ένα τρίτο των θερμίδων σε σχέση με μια τυπική μπάρα σοκολάτας. Επιπλέον, εκτός από την αύξηση του αριθμού των θερμίδων σε ένα προϊόν, η προσθήκη ζάχαρης μπορεί να συμβάλει σε χρόνιες παθήσεις όπως ηπατική νόσος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Συμπέρασμα

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μέσω πολλών μηχανισμών, όπως η βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, η μείωση της πείνας και της όρεξης και η βελτίωση της διάθεσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά και πολλές ποικιλίες περιέχουν και υψηλές ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης.

Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να επιλέγετε προϊόντα υψηλής ποιότητας με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να περιέχουν τουλάχιστον 70% κακάο. Τέλος, να θυμάστε η κατανάλωσή της πρέπει να γίνεται με μέτρο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ