2020-08-28 09:34:05
Φωτογραφία για SOS από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για κορονοϊό: Επικίνδυνη η προσπάθεια επίτευξης φυσικής ανοσίας της αγέλης
(copyright: Eurokinissi)

Newsroom ethnos.gr

Οι προσπάθειες αυτές θα ήταν επικίνδυνες και θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οι προσπάθειες να επιτευχθεί φυσική ανοσία της αγέλης στον κορονοϊό θα ήταν επικίνδυνες και θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους ενώ ο εμβολιασμός είναι μια πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική πορεία, δήλωσε την Πέμπτη η υψηλόβαθμη επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μαρία Βαν Κέρχοφ.

«Η κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε… είναι να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που μπορεί να παρέχει προστασία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έτσι ώστε ο ιός να μην έχει την δυνατότητα να μεταδίδεται. Εντούτοις, η προσπάθεια για μια φυσική ανοσία της αγέλης θα ήταν πολύ επικίνδυνη επειδή πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», δήλωσε η Βαν Κέρχοφ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πληθυσμού πρέπει να αναπτύξουν ανοσία ώστε αυτό να έχει νόημα, και αυτό, με τη σειρά του, χρειάζεται το εμβόλιο να γίνει με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την αξιωματούχο της υγείας.


«Πιθανόν θα χρειαστεί περίπου το 65 έως 70% του πληθυσμού – σε αυτό το εύρος – να έχει προστατευτική ανοσία. Έτσι, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πληθυσμούς, αστικούς και αγροτικούς και ηλικιακές ομάδες, μπορεί κανείς να το κάνει περισσότερο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μέσω ενός εμβολίου», δήλωσε η Βαν Κέρχοφ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ