2020-08-30 22:10:26
Φωτογραφία για Θαύματα και Θεία Λειτουργία: Ιερατικό συλλείτουργο
ΣΟΦΗ και άγία ιερατική μορφή υπήρξε ο αρχιμανδρίτης π. 'Ιωήλ Γιαννακόπουλος (+1966).

Τρία χρόνια μετά την κοίμησή του, στις 19 Οκτωβρίου 1969 (μνήμη του προφήτου Ίωήλ), στο παρεκκλήσι του 'Ορθοδόξου Χριστιανικού Σωματείου «Τρεις .Ιεράρχαι», στην 'Αθήνα, έγινε αγρυπνία εις μνήμην του μακαριστού π. Ίωήλ. Συλλειτουργούσαν οι αρχιμανδρίτες

π. Άγαθάγγελος Μιχαηλίδης (l991), π. Έπιφάνιος Θεοδωρόπουλος (1989) και π. Μελέτιος Καλαμαράς (τώρα Μητροπολίτης Νικοπόλεως).

Προς το τέλος της θείας λειτουργίας, την ώρα του κοινωνικού, αρκετοί πιστοί, πνευματικά τέκνα του π. Ίωήλ, είδαν ένα παράδοξο όραμα.

Φάνηκε στη μέση της εκκλησίας, στη θέση του πολυελαίου, ένας θρόνος ολόφωτος, σαν από νεφέλη φωτεινή, πάνω στον όποίο ήταν καθισμένος ο π. Ίωήλ. Ό θρόνος κουνιόταν πάνω από τα κεφάλια του πλήθους, πού παρακολουθούσε με κατάνυξη και δέος τη Θεία Λειτουργία. στη συνέχεια χάθηκε, όπότε ο π. Ίωήλ, ντυμένος την ιερατική του στολή, φάνηκε ανάμεσα στους τρεις ιερουργούς φίλους του.

Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε από το εκκλησίασμα σαν μία ένδειξη της αγιότητας του π. Ίωήλ, αλλά και σαν μία επιβεβαίωση της πίστεως της Εκκλησίας μας ότι οι κοιμηθέντες ευλαβείς ιερείς κατεβαίνουν στους ναούς μας την ώρα της θείας λειτουργίας και συνιερουργούν με τούς αγαπημένους τους ζώντες ιερείς.

Από το βιβλίο: Θαύματα και Αποκαλύψεις από τη Θεία Λειτουργία. (Έκδοση Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αττικής).
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ