2020-08-31 13:20:27
Φωτογραφία για Πολυσυλλεκτικό το «Big Brother», αλλά όχι αντικατοπτριστικό
Το "Big Brother" έκανε την εμφάνισή του μετά από τόνους μελανιού που χύθηκαν σε διάφορα ρεπορτάζ για την επιστροφή τους.

Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσουμε πως φανταζόμαστε πως κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως ένα τέτοιο πρόγραμμα a priori δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καλαίσθητο, ούτε υψηλού επιπέδου. Το φορμάτ σαν φορμάτ έχει trash στοιχεία και υπερβολές. Είναι αδιανότητο κάποιοι να πέφτουν από τα σύννεφα. Αυτό που χρειάζεται να αξιολογήσουμε είναι στο κατά πόσο πετυχαίνει τον σκοπό του και όχι να βάλουμε ηθικό πρόσημο. Εξάλλου, με αυτή τη λογική κανένα ριάλιτι δεν πρέπει να είναι αρεστό.

Ξεκινώντας από τον Χάρη Βαρθακούρη, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι καλείται να κάνει κάτι πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν οι προκατόχοι του είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Ρούλα Κορομηλά. Σαφέστατα, οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι θετικές, κυρίως λόγω της κακής άρθρωσης, των συνεχών παύσεων και των αμήχανων ατακών. Βέβαια, έχει σαφέστατα περιθώρια βελτίωσης. Έπεσε στα βαθιά χωρίς την παραμικρή εμπειρία και οι απαιτήσεις δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Σίγουρα,οι μη επαγγελματίες παρουσιαστές θα αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα και μπορεί και χειρότερο.


Η συμβολή του Ανδρέα Μικρούτσικου ήταν καταλυτική, χωρίς όμως να είναι και αποστομωτική. Τα χρόνια δεν κρύβονται και η ενέργεια δεν είναι η ίδια. Θεωρώ πολύ άδικα και υπερβολικά κάποια σχόλια που αναφέρουν πως πρέπει εκείνος να γίνει παρουσιαστής. Ούτε η φωνή του, αλλά ούτε και η κίνησή του, βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο για να μπορεί μία τέτοια πρόταση να έχει βάση.

Όσον αφορά τους παίκτες, κάποια ¨κόλπα" στο cast μπορεί να φέρουν τους απαραίτητες καυγάδες. Η σύγκρουση του ομοφοβικού με τους ομοφυλόφιλους ή του ξενοφοβικού με τους μη ελληνικής καταγωγής είναι στοιχεία που σίγουρα θα τα επιδιώξει η παραγωγή. Τα πολυσυλλεκτικό παζλ έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά αυτά τα πρόσωπα δεν αντικατοπτρίζουν την ελληνική κοινωνία. Λείπει η νοικοκυρά, ο ταπεινός και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που μπορούν να προκαλέσουν την ταύτιση με το κοινό.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι πιθανότητες να απασχολήσει το project σε επίπεδο αναπαραγωγής είναι αρκετές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την τηλεθέαση. Ακόμη, ελπίζω στα επόμενα επεισόδια η ποιότητα του ήχου στο εσωτερικού του σπιτιού να αλλάξει, διότι πολλές φορές επικρατούσε μία χάβρα και δεν καταλαβαίναμε τι λεγόταν.

Ως προς τα νούμερα της πρεμιέρας, το κάτω από το 30% με μηδενικό ανταγωνισμό δεν είναι υψηλό. Η δικαιολογία πως πολύς κόσμος ήταν εκτός σπιτού είναι αφελής, καθώς τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφορούν τους τηλεθεατές επί των ανοικτών δεκτών. Αν το "Bachelor" τις Παρασκευές έχει πιο ενδιαφέροντα συστατικά, τότε το 14% στα live επεισόδια θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ