2020-09-01 19:44:43
Φωτογραφία για ΕΕ κατά Ουγγαρίας: Ανοίξτε αμέσως τα σύνορα
Οι Βρυξέλλες κατηγορούν την Ουγγαρία για διακρίσεις μετά το κλείσιμο των συνόρων στο πλαίσιο της αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό - Ουρές χθες στα σύνορα με την Αυστρία

Η Ουγγαρία και η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν μπήκαν και πάλι στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση για περιορισμούς στα σύνορα και τις ατελείωτες ουρές που σχηματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα σύνορα της Αυστρίας.

Οι Βρυξέλλες απαιτούν την άμεση ανάκληση των μέτρων, που αποκλείουν τους ξένους πολίτες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα σύνορα έκλεισαν το βράδυ της Δευτέρας. Εξαιρούνται μόνον οι Ούγγροι που επιστρέφουν από το εξωτερικό, που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, εκτός αν κάνουν δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού. Επίσης, από τα μέτρα εξαιρούνται οι επισκέπτες από Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία.


Οι Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί συνιστούν διάκριση και δεν συμβαδίζουν με τις θεμελιώδεις αρχές των νόμων της ΕΕ. Η παρέμβαση έγινε μετά τις ουρές που σχηματίστηκαν χθες στα σύνορα με την Αυστρία.

Αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλεσε την Ουγγαρία αλλά και τις άλλες χώρες της Ένωσης να συντονιστούν για τα ζητήματα των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ πολιτών της ΕΕ, όταν μιλάμε για ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος πρέπει να τους ακολουθεί», ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία είδε τα κρούσματά της να αυξάνονται κατά 806, έναντι 239 μία εβδομάδα πριν. Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Ορμπάν αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διακυβέρνησής του, καθώς η οικονομία εμφάνισε ρυθμό μείωσης 13,6% το δεύτερο τρίμηνο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ