2020-09-03 09:06:41
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία – Οι φόβοι των αρχών
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία της χώρας αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr

Θορυβημένες είναι οι αρχές αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίσθηκαν σε γηροκομεία.

Η ανησυχία εντάθηκε μετά το περιστατικό στο Μαρούσι όπου σε οίκο ευγηρίας εντοπίσθηκαν 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού.

Αποτέλεσμα είναι να τεθεί αργά το βράδυ σε καραντίνα το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά: «Κορονοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι- Τι τίθεται σε ισχύ»

Προληπτικοί έλεγχοι

Στο πλαίσιο της προστασίας των ηλικιωμένων που είναι άλλωστε εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό, πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα.


Στους ελέγχους αναμένεται να εμπλακεί τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και οι Περιφέρειες που έχουν και αρμοδιότητα με τα γηροκομεία.

Να σημειωθεί ότι στην Αττική υπάρχουν περίπου 140 γηροκομεία τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ενώ στο σύνολο της χώρας πλησιάζουν τα 350.

Οι φόβοι πάντως των αρχών από την πρώτη στιγμή της πανδημίας εστιάζονται στους ηλικιωμένους και η ανησυχία είναι μη μετατραπεί η χώρα μας σε Γαλλία όπου εκατοντάδες φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, είχαν χάσει τη ζωή τους στην πρώτη φάση της επιδημίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ