2020-09-03 22:51:44
Φωτογραφία για Τζάρεντ Κούσνερ - Ιβάνκα Τραμπ: «Χρυσές» business στον Λευκό Οίκο
Μόνο το δεύτερο έτος της θητείας Τραμπ, ο τραπεζικός λογαριασμός του ζεύγους Ιβάνκα Τραμπ - Τζάρεντ Κούσνερ εμπλουτίστηκε με 135 εκατ. δολάρια, ενώ για το έτος 2019

κέρδισαν κοντά στα 36,2 εκατομμύρια δολάρια - Ποιες είναι όμως οι πηγές εσόδων τους;

Τόσο ο επίσημος τίτλος, όσο και τα ακριβή καθήκοντα του ζεύγους Ιβάνκα και Τζάρεντ Κούσνερ στον Λευκό Οίκο παραμένουν ασαφή.

Αντιθέτως, αυτό που έχει καταστεί απόλυτα ξεκάθαρο από την πρώτη ημέρα της θητείας Τραμπ είναι η επιρροή που ασκούν στον πρόεδρο και η εγγύτητα τους σε αυτόν.

Διαφοροποιούνται, μάλιστα, από άλλους προεδρικούς συμβούλους στο ότι δεν περιορίζονται στα παρασκήνια. Συνήθως, οι άνθρωποι-κλειδιά υιοθετούν χαμηλό προφίλ.

Το συγκεκριμένο ζεύγος εμφανίζεται ως πολιτική συνέχεια του Τραμπ ή για την ακρίβεια η μετεξέλιξη του.

Ο μοχλός που όταν έρθει η στιγμή θα κατευθύνει την ορμή της εξουσίας προς «την σωστή κατεύθυνση».


Πριν από τον πολιτικό τους αυτό ρόλο ήταν ένα ακόμα power couple στη Νέα Υόρκη με επιχειρηματικές δραστηριότητες, υψηλές διασυνδέσεις και εντυπωσιακές απολαβές.

Θα υπέθετε κανείς ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον Λευκό Οίκο οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες θα είχαν παγώσει. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να ισχύει. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μόνο το δεύτερο έτος της θητείας Τραμπ ο τραπεζικός τους λογαριασμός εμπλουτίστηκε με 135 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για το έτος 2019 κέρδισαν κοντά στα 36,2 εκατομμύρια δολάρια.

Από που προκύπτει, όμως, το δυσθεώρητο αυτό ποσό; Μεγάλο μέρος αυτού προέρχεται από τις μετοχές που έχει η πρώτη κόρη στα ξενοδοχεία Τραμπ και κυρίως από το πολυτελές πεντάστερο της Ουάσινγκτον. Το συγκεκριμένο αποτελεί κορυφαίο προορισμό διπλωματών και Διεθνων αποστολών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, έχει κατηγορηθεί ότι εξαιτίας του ξενοδοχείου αυτού -και όχι μόνο- παραβιάζει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να επωφελείται την θέση του για κέρδος.

Μια σταθερή πηγή εισοδήματος για την Ιβανκα είναι και η προσωπική της εταιρεία γυναικείας ένδυσης και αξεσουάρ: τσάντες, κοσμήματα. Υπενθυμίζουμε ότι τον προηγούμενο χρόνο ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την εταιρεία της για να εστιάσει στα καθήκοντα της ως σύμβουλος του πατέρα της. Παρ’ όλα αυτά, η επιχείρηση ακόμα της επιφέρει κέρδος.

Ο σύζυγος της Τζαρεντ φαίνεται επίσης να κεφαλαιοποιεί τις οικογενειακές του επιχειρήσεις. Ο πατέρας του ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους κτηματομεσίτες της Νέας Υόρκης.

Ο «γαμπρός» διαθέτει δεκάδες ακίνητα στο όνομα του, τα οποία του αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια. Επίσης διαθέτει μετοχές σε δυο εταιρείες που ασχολούνται με αξιοποίηση ακινήτων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς και το βιβλίο της Ιβανκα, το οποίο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην αμερικανική πρωτεύουσα και στον πυρήνα της εξουσίας ξεπουλάει...
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ