2020-09-08 13:24:14
Φωτογραφία για Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος για τους ακρωτηριασμούς αλόγων
Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος για τους ακρωτηριασμούς αλόγων

  Συνελήφθη ένας άνδρας από τις γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις σε άλογα σε όλη τη χώρα. Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως δύο άτομα που υποπτεύονται ότι σκότωσαν και ακρωτηριάστηκαν άλογα σε όλη τη Γαλλία έγιναν αντιληπτά από ιδιοκτήτη αλόγου στην Ντιζόν, ο οποίος σήμανε συναγερμό, αναγκάζοντάς τους να το βάλουν στα πόδια.

Η Εισαγγελία της Ντιζόν είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το άλογο είχε τραυματιστεί στο πλευρό του, αν και ο τραυματισμός δεν ήταν πολύ σοβαρός. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί τονίζουν ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα κίνητρα των ακρωτηριασμών, ενώ εξετάζουν την πιθανότητα να συνδέονται με σατανιστικές τελετές ή κάποιο «challenge» των κοινωνικών δικτύων.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, πάνω από 36 άλογα βρέθηκαν τραυματισμένα και ακρωτηριασμένα σε όλη τη Γαλλία. Χωρίς καμία εξήγηση.


Το πρώτο κρούσμα στη πόλη Ζιρόντ αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, και στη συνέχεια ένα δεύτερο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο μιας συμμορίας, που είτε ακρωτηριάζει τα μέλη και τα γεννητικά όργανα αλόγων είτε τα τραυματίζει θανάσιμα.

Πριν από λίγες ημέρες, στο γαλλικό διαμέρισμα Βοκλούζ, μια φοράδα βρέθηκε νεκρή κι ένα πόνυ ακρωτηριασμένο. Κάποιοι του έκοψαν το αυτί. Λίγες ημέρες αργότερα στο διαμέρισμα Maine-et-Loire, οι αρχές εντόπισαν μία φοράδα κι ένα πουλάρι με σοβαρά τραύματα.

Για απίστευτη σκληρότητα κάνουν λόγοι οι αρμόδιες αρχές.

«Αντιμετωπίζουμε πράξεις απίστευτης βαρβαρότητας και απίστευτης σκληρότητας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Ζουλιέν Ντενορμαντί μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV-RMC.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν έχει αποκλειστεί ακόμα κι ότι μπορεί να εμπλέκονται και δυνητικοί αγοραστές», προσθέτει.

Οι ιδιοκτήτες αλόγων έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια σελίδα στο Facebook, υπό τον τίτλο: «Justice for Our Horses»: (Δικαιοσύνη για τα Άλογά μας».

Σχεδόν 20.000 μέλη αλληλοϋποστηρίζονται και παρακολουθούν να ανησυχία τις εξελίξεις.

«Προς το παρόν, οι επιθέσεις σε βάρος των ζώων συνεχίζονται με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να βρουν τους ενόχους το συντομότερο δυνατό», όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Οι αρχές, πάντως, δεν γνωρίζουν γιατί τα ζώα αποτελούν στόχο, ούτε κι έχουν πληροφορίες εάν είναι έργο ενός ατόμου ή αν κάποιοι τους μιμούνται.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων τόνισε ότι οι δράστες ενεργούν σαν επαγγελματίες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ