2020-09-08 20:10:19
Φωτογραφία για Ενοποιούνται Eισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικό Έγκλημα
Τι αναφέρει σε επιστολή του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας - Οι δύο εισαγγελίες ενοποιούνται σε μία και θεωρείται ως πιθανότερο να χάσει τη θέση της η κυρία Τουλουπάκη, με δεδομένη τη δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της

Με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη συγχώνευση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Άλλωστε υπέρ της ενοποίησης των δυο εισαγγελιών φέρεται να έχει ταχθεί και η διαρκής επιστημονική επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του ποινικού κώδικα που εδρεύει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Τη συγχώνευση τέλος των δυο εισαγγελιών έχει υποστηρίξει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας, ο οποίος, με επιστολή του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ανακοινώνει πως ενοποιείται υπό έναν εισαγγελέα η εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Έγκλημα. Ερώτημα είναι τι θα γίνει με την κ. Ελένη Τουλουπάκη, για την οποία μάλιστα χθες το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση με αφορμή το γεγονός ότι παραμένει στη θέση της Εισαγγελέας Διαφθοράς παρά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.


«Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών», αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές καλούν τον Κωνσταντίνο Τσιάρα να ενημερώσει τη Βουλή για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό αρνείται έως σήμερα να υποβάλει το κατά το νόμο ερώτημα για θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, προστατεύοντας, όπως αναφέρουν, ουσιαστικά διωκόμενο για κακούργημα εισαγγελικό λειτουργό. Επίσης καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να αιτιολογήσει αυτή την παράλειψη, με δεδομένο το γεγονός ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Βουλή αποφάσισε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστολή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ