2020-09-09 12:44:59
Φωτογραφία για Καινοτομία: Νέο wearable επίθεμα επουλώνει πληγές ΒΙΝΤΕΟ
Ομάδα καινοτομίας από το Πανεπιστήμιο Purdue ανέπτυξε για πρώτη φορά φορητή, wearable συσκευή που θα μπορεί να παράσχει θεραπεία με όζον στους ασθενείς με στόχο την επούλωση πληγών χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν σε κλινικό περιβάλλον

Η ταχεία αύξηση των απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά έχουν συντελέσει στην πρόκληση σοβαρών επιπλοκών από πληγές και τραύματα, με τον αριθμό των αποτελεσματικών θεραπειών να παραμένει μέχρι σήμερα αρκετά περιορισμένος.

Τώρα, λοιπόν, μια ομάδα ερευνητών καινοτομίας από το Πανεπιστήμιο Purdue ανέπτυξε μια wearable λύση που επιτρέπει στον ασθενή να λάβει την απαραίτητη θεραπεία χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί από την άνεση του σπιτιού του. Η δημοσίευση της σχετικής έρευνας έγινε στο Frontiers in Bioengineering and Biotechnology.

«Δημιουργήσαμε ένα επαναστατικό είδος θεραπείας για την εξόντωση των βακτηρίων στην επιφάνεια του τραύματος ή του διαβητικού έλκους και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους φορέσιμο (wearable) επίθεμα και συνοδευτικά εξαρτήματα για την παροχή θεραπείας με όζον», εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας, Rahim Rahimi.


Η θεραπεία με όζον είναι μια αντιμικροβιακή θεραπευτική επιλογή αέριας φάσης που χρησιμοποιείται από έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ασθενών στις ΗΠΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι θεραπείες με όζον απαιτούν τη μεταφορά των ασθενών σε κλινικό περιβάλλον για διαχείριση από εκπαιδευμένους τεχνικούς.

«Το δικό μας επίθεμα εφαρμόζεται στο τραύμα και στη συνέχεια συνδέεται με μια μικρή συσκευή παραγωγής όζοντος με μπαταρία. Το όζον μεταφέρεται στο σημείο του τραύματος στην επιφάνεια του δέρματος και παρέχει μια στοχευμένη προσέγγιση για την επούλωση των πληγών. Η καινοτομία μας είναι μικρή και απλή στη χρήση για τους ασθενείς στο σπίτι», επισημαίνει ο Δρ. Rahimi.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ