2020-09-10 09:24:17
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Σε «Αττικόν» και «ΑΧΕΠΑ» δύο νέα μηχανήματα για τεστ με σάλιο
Αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να δίνουν τα πλέον δυο σύγχρονα μηχανήματα που θα αποκτήσει το ΕΣΥ

 

Αλλάζει άρδην ο τρόπος που θα ελέγχονται εργαστηριακά τα δείγματα μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αδυναμία των δύο βασικών κέντρων για τη διεξαγωγή των τεστ για τον κορονοϊό, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και του Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Κορονοϊός: Φρένο στα μοριακά τεστ- Μπλόκαρε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του www.HealthReport.gr, εντός των επόμενων ημερών τοποθετούνται δύο μηχανήματα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας που θα διεξάγουν τα τεστ για τον κορονοϊό με δείγμα σιέλου.

Πρόκειται για μηχανήματα που αποτελούν δωρεά και θα τοποθετηθούν το ένα στο Αττικόν και το άλλο στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη στο Αττικόν, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, έχουν προσληφθεί εκτάκτως τρεις βιολόγοι ώστε να μπορεί το τμήμα να ανταποκριθεί. Πρόκειται για νέα διαγνωστικά μηχανήματα τα οποία μόλις πριν λίγο καιρό έλαβαν έγκριση από τον FDA των ΗΠΑ δεδομένου ότι αποτελούν νέες εφευρέσεις λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες θα τοποθετηθούν δύο από τα συνολικά δέκα μηχανήματα που θα δοθούν εντός των ημερών στην Ευρώπη.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ