2020-09-10 22:12:59
Φωτογραφία για Κάθε μήνα η Mercedes πουλάει 700 S-Class στην Κίνα
Ακόμα και όσοι αρέσκονται στις παραδοσιακές αυτοκινητικές αξίες, δεν μπορούν να παραγνωρίσουν το γεγονός πως τα sedan έχουν νικηθεί κατά κράτος σε επίπεδο προτίμησης του κοινού και πωλήσεων.

Την «πίστη» της στα sedan αυτοκίνητα συνεχίζει και υποστηρίζει η Mercedes, παρά την έκρηξη στις πωλήσεις των SUV των τελευταίων ετών, η εμπορική πορεία της S-Class σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μια ακόμα απόδειξη για την ορθότητα της επιλογής αυτής. Η σύγκριση μεταξύ sedan και των SUV/crossover τα τελευταία χρόνια, είναι καταφανώς άδικη. Παρ’ όλα αυτά, η Mercedes-Benz εξακολουθεί να έχει πλήρη «εμπιστοσύνη» στα sedan, κάτι που φαίνεται και πολύ εύγλωττα με την πρόσφατη παρουσίαση της νέας S-Class, που έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στην 7 η γενιά της. Στο περιθώριο της παρουσίασης αυτής, ο επικεφαλής της Mercedes Ola Källenius μοιράστηκε τις σκέψεις του με κάποιους από τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Ο Källenius είναι ευχαριστημένος με το πώς εξελίσσονται οι πωλήσεις SUV της Mercedes, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το GLS είναι ο κύριος εκφραστής των αρχών της Mercedes-Benz στην κατηγορία των SUV. Όμως, ο Källenius δεν χάνει την ελπίδα με τα sedan μοντέλα και ειδικά την S-Class, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ιδιαίτερα συμπαγής». Η S-Class παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή στις πωλήσεις της κατηγορίας των πολυτελών sedan και αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη αγορά για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν είναι  Ευρώπη ουτε ΗΠΑ αλλά η Κίνα όπου πωλούνται 700 S-Class κάθε μήνα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ