2020-09-11 23:40:39
Φωτογραφία για Γερμανία: Όνειδος για τα κράτη-μέλη της ΕΕ η κατάσταση στη Μόρια
Επίθεση κατά των κρατών μελών της ΕΕ που αρνούνται μια κοινή μεταναστευτική πολιτική εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μίχαελ Ροτ.

«Αυτό που βιώνουμε τώρα στη Mόρια δεν είναι συμβατό με τις αντιλήψεις μου για την Ευρώπη. Η ΕΕ είναι μια κοινότητα αξιών. Δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνη η οποία αποτυγχάνει πρωτίστως στο θέμα αυτό. Αποτελεί όνειδος η κατάσταση ιδιαίτερα για τα κράτη μέλη που αρνούνται να υιοθετήσουν μια κοινή μεταναστευτική πολιτική εδώ και χρόνια. Αυτό μας οδηγεί ξανά και ξανά σε τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T-Online.

Ο Ροτ κάλεσε τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας.

«Πραγματικά δεν πρέπει να αποτύχουμε λόγω του αριθμού των προσφύγων που θα κατανεμηθούν. Μπορούμε και πρέπει σίγουρα όλοι να κάνουμε πολύ περισσότερα στην Ευρώπη για την υποδοχή προσφύγων», ανέφερε.

Μάλιστα σημείωσε ότι τα ομοσπονδιακά κρατίδια αλλά και δήμοι της Γερμανίας δείχνουν προθυμία να βοηθήσουν. Την ίδια ώρα «η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υποστήριξη. Σε στενό συντονισμό με τους Έλληνες, η βοήθεια πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ