2020-09-12 09:00:14
Φωτογραφία για Μήπως αποδίδει τελικά το πολυσυζητημένο πείραμα της Σουηδίας;
Μόλις 13 ασθενείς της Covid-19 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Σουηδίας, δηλαδή ποσοστό 1,3 ατόμων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και μόνον ένας θάνατος καταγράφεται ημερησίως από τον κοροναϊό.

Αυτά είναι τα στοιχεία από την πορεία της πανδημίας τους κοροναϊού αυτή τη στιγμή στη Σουηδία η οποία ακολούθησε τη δική της, αμφιλεγόμενη στρατηγική αποφεύγοντας το lockdown στην αρχή της πανδημίας του κοροναϊού με στόχο να επιτρέψει μια σταδιακή εξάπλωσή στον πληθυσμό για να αποκτήσει «ανοσία της αγέλης». Με τη στρατηγική αυτή το ποσοστό μολύνσεων αυξήθηκε πολύ περισσότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες που επέβαλαν καραντίνα, αλλά οι σουηδικές Αρχές επέμεναν ότι θα είναι πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Έτσι ενθάρρυναν τους πολίτες να τηρούν μέτρα σχολαστικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης κρατώντας παράλληλα ανοικτά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν η Σουηδία να μετρά μέχρι τώρα 5.843 θύματα -πληρώνοντας τον έκτο υψηλότερο απολογισμό στην Ευρώπη - πίσω από το Βέλγιο, την Ανδόρα, την Ισπανία, τη Βρετανία και την Ιταλία.


Το τελευταίο δεκαήμερο, πάντως καταγράφεται ένας θάνατος ημερησίως και συνολικά 79 από τις αρχές Αυγούστου.

Το ποσοστό των ατόμων που νοσηλεύονται τώρα στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Σουηδίας είναι 1,3 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

«Από μία από τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη η Σουηδία έφθασε να είναι ένα από τα κράτη με τις λιγότερες μολύνσεις. Βλέπουμε τώρα ότι η βιώσιμη πολιτική αργεί να παράξει αποτελέσματα, αλλά στο τέλος το κάνει. Κι ελπίζουμε ότι σύντομα τα αποτελέσματα αυτά θα σταθεροποιηθούν», θριαμβολόγησε ο επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ, αρχιτέκτονας του πειράματος της σκανδιναβικής χώρας. Την ίδια ώρα ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου – περίπου 2.000 νέα κρούσματα στη Βρετανία, σχεδόν 9.000 την περασμένη Παρασκευή στη Γαλλία – ενώ στη Σουηδία χθες 204 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κοροναϊό από 1.698 στην κορύφωση της πανδημίας στις 24 Ιουνίου. Μολαταύτα, όπως ανέφερε τον περασμένο μήνα το BBC, οι μελέτες δείχνουν παρόμοια επίπεδα αντισωμάτων στους πληθυσμούς της Σουηδίας και της Βρετανίας.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενισχυμένο το «φλΕΡΤ»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενισχυμένο το «φλΕΡΤ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ