2020-09-15 16:32:32
Φωτογραφία για Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα που δεν είχε ν’ αγοράσει άρβυλα θα προμηθευτεί και F-35A
Τι γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Με τίτλο: «Ο ελληνικός στρατός που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση με τα άρβυλα σχεδιάζει να αγοράσει 24 F-35» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ

αναφέρεται με ειρωνική διάθεση σε πληροφορίες για μελλοντική προμήθεια από την Ελλάδα αμερικανικών F-35, εκτός από τη αγορά αεροσκαφών Ραφάλ και την αναβάθμιση υπαρχόντων F-16.

«Η Ελλάδα που μετά από την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε πως θα δώσει βαρύτητα στους εξοπλισμούς, αναφέρεται πως θα αγοράσει 24 τεμάχια F-35Α. Η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα που θα δαπανηθούν για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ και την αναβάθμιση των υπαρχόντων F-16. Αναφέρεται πως μετά το 2024 θα χτυπήσει την πόρτα των ΗΠΑ για τα F-35» σημειώνει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ειρωνικά στη συνέχεια πως τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, η χώρας μας αδυνατούσε να προμηθευτεί ακόμη και … άρβυλα για τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού και πως πλέον η Αθήνα μπαίνει σε μία «κούρσα» εξοπλισμών, επειδή «φοβάται» την τουρκική αμυντική βιομηχανία.


«Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, βρισκόταν στην επικαιρότητα τα προβλήματα του στρατού με τα άρβυλα και τις φόρμες. Τα μεγάλα βήματα που κάνει η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία έχουν προκαλέσει μεγάλο πανικό στην Αθήνα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια στην επικαιρότητα ήταν τα προβλήματα του Ελληνικού Στρατού με τα αρβύλα. Η ελληνική κυβέρνηση παράλληλα με τα πολεμικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ που θα αγοράσει από τη Γαλλία, σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη F-16 σε ανώτερο μοντέλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Aviationist Aviation, η Ελλάδα το 2024 θα χτυπήσει την πόρτα της Ουάσιγκτον για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35», γράφει η Γενί Σαφάκ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ