2020-09-15 17:00:27
Φωτογραφία για «Bild»: Η Ελλάδα δεν θέλει να αφήσει τους πρόσφυγες να φύγουν
Η Μέρκελ θα αποφασίσει αύριο για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που θέλει να λάβει το Βερολίνο  To πακέτο βοήθειας της Μέρκελ για τους πρόσφυγες στη Μόρια

είναι στο επίκεντρο της προσοχής των γερμανικών ΜΜΕ, την ώρα που σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα δεν θέλει να αφήσει τους πρόσφυγες.

Xθες η ίδια εφημερίδα αποκάλυψε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θα αποφασίσει αύριο το απόγευμα, μετά την συνεδρίαση με τους κυβερνητικούς εταίρους- τους Σοσιαλδημοκράτες - για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που θα λάβει η Γερμανία από τον κατεστραμμένο καταυλισμό στη Μόρια.

«Η τελευταία εξέλιξη: Η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ θέλει να διανείμει τους πρόσφυγες από τη Mόρια σε ευρωπαϊκές χώρες», επισημαίνει η «Bild».

«Παρά τη δύσκολη κατάσταση στη Λέσβο, η Ελλάδα δεν θέλει να φέρει τους μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα ή ακόμη και να τους στείλει στη Γερμανία - τουλάχιστον όχι χωρίς την θετική απόφαση ασύλου», γράφει η γερμανική εφημερίδα.


Από την πλευρά της η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχεδιάζει ένα νέο καταυλισμό στη Μόρια υπό την ηγεσία της ΕΕ και της Ελλάδας.

Οι τρέχουσες συνθήκες στη Λέσβο είναι «μια ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί ταχεία και άμεση δράση από τα ευρωπαϊκά κράτη μαζί με την Ελλάδα», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Γερμανία, Frank Remus, σε δηλώσεις του στον γερμανικό όμιλο «Funke».

Μια πανευρωπαϊκή λύση είναι «πιθανή σύμφωνα με όλους τους ειδικούς».

Η Γερμανική Ένωση Δήμων κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει μία «θαρραλέα απόφαση» σχετικά με την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τον ελληνικό προσφυγικό καταυλισμό.

Η Μέρκελ διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει γερμανική υποστήριξη εάν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο υποδοχής στο νησί της Λέσβου. Μια πανευρωπαϊκή λύση είναι «δυνατή κατά τη γνώμη όλων των εμπειρογνωμόνων».

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει με το μέρος της την πλειοψηφία των Γερμανών.

Το 47% των συμπολιτών της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου Yougov, τάσσονται υπέρ της αποδοχής μεταναστών από τη Μόρια ενώ το 39% απορρίπτουν κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά τους, γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι, μετά τις αποκαλύψεις ότι η Μέρκελ θέλει να λάβει περισσότερους πρόσφυγες στη Γερμανία, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αντέδρασε γιατί κατάλαβε πως είναι η σειρά της πατρίδας του να κινητοποιηθεί σε ότι αφορά την προσφυγική κρίση, γράφει σε άλλο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Alpha: Έρχεται το The Bachelorette;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Alpha: Έρχεται το The Bachelorette;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ