2020-09-16 23:42:20
Φωτογραφία για Προειδοποίηση ΠΟΥ: «Ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες» πριν την εποχική γρίπη 23:3316 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης, κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες», είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια μετάδοσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης».

Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με Covid-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από την Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ