2020-09-18 22:10:56
Φωτογραφία για Ερντογάν το τερμάτισε: Ως Μεγάλος Αδελφός θα παρακολουθεί απευθείας, όλους τους Τούρκους, σε real-time
Εφαρμοσμένα μαθήματα από το ΚΚΚ παίρνει ο τούρκος Πρόεδρος: Διεύθυνση παρακολουθήσεων, που υπάγεται απευθείας σε αυτόν, «φορτώνεται» με στοιχεία, φωτογραφίες και διπλώματα οδήγησης των Τούρκων και θα επιτρέπει τον real-time εντοπισμό τους από τις κάμερες κυκλοφορίας

Ο Ταγίπ Ερντογάν διέβη το Ρουβίκωνα των ατομικών ελευθεριών. «Ξεσηκώνοντας» τις πρακτικές και τις τεχνολογικές εφαρμογές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ένα γιγαντιαίο σύστημα παρακολούθησης όλων των Τούρκων πολιτών φορτώνεται με εκατομμύρια δεδομένα και μπαίνει σύντομα σε λειτουργία.

Το πρακτορείο Anadolu ανακοίνωσε ότι όλες οι κάμερες ασφαλείας και κυκλοφορίας πρόκειται να συνδεθούν με τα στοιχεία ταυτότητας των Τούρκων, τις φωτογραφίες τους, τα διπλώματα οδήγησης. θα ελέγχονται από μια νέα διευθυνση που θα υπάγεται απευθείας στην τουρκική προεδρία, ανέφερε την Τετάρτη η κρατική Υπηρεσία Anadolu.


Το όνομά της μοιάζει αθώο: Η Διεύθυνση του Κέντρου Συντονισμού Ασφαλείας και Έκτακτης Ανάγκης θα λειτουργήσει «μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου στους συμμετέχοντες σε μια διαδικτυακή έκθεση τεχνολογίας.

«Δημιουργούμε έναν εξαιρετικό μηχανισμό όπου συνδέουμε όλες τις τοποθεσίες, όλες τις κάμερες, την ασφάλεια και την κυκλοφορία, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να παραπεμφθούν στην Προεδρική Διεύθυνση», ανέφερε ο Σοϊλού.

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η άμεση ταυτοποίηση ενός πολίτη από ένα φευγαλέο πλάνο ενός αυτοκινήτου. Ή δυνατότητα θα λειτουργεί και αποτρεπτικά σε αντιφρονούντες καθώς κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής ταυτότητας θα μπορεί να εντοπίζεται και να ταυτοποιείται σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για παράδειγμα.

Οι κάρτες ταυτότητας νέας γενιάς της Τουρκίας, οι οποίες διαθέτουν τσιπ, θα φορτωθούν με τα δεδομένα του διπλώματος οδήγησης από την Παρασκευή, δήλωσε ο υπουργός.

Οι τραπεζικές πληροφορίες, τα στοιχεία του πολίτη στην ηλεκτρονική διοίκηση και τα ασφαλιστικά του δεδομένα θα ενσωματωθούν στο μέλλον στο σύστημα όπου οι κάρτες ταυτότητας θα διαθέτουν βιομετρικά δεδομένα πολιτών και κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ