2020-09-20 16:09:31
Φωτογραφία για Τσίπρας: Θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές σε συνθήκες πανδημίας ωστόσο η κυβέρνηση μπορεί να μας αιφνιδιάσει



 

«Θα ήταν πολύ ανεύθυνο σε συνθήκες πανδημίας να ζητήσω εκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ...παραχωρεί στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Όπως εξήγησε, «αν δεν ήμασταν σε συνθήκες πανδημίας, αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι συνθήκες, τότε μπορεί και να ζητούσα. Ωστόσο δεν μου το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου και οι αρχές του κόμματός μας, σε συνθήκες που αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί να ζητήσω εκλογές. Οι αρχές μας δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν. Είμαστε εδώ, καταθέτουμε τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας αλλά έχω μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στην χώρα».

Παράλληλα όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη και αιφνιδιασμό τυχόν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πάει σε πρόωρες εκλογές, «γιατί αυτό θα συμβεί από τη δυσκολία αντιμετώπισης των προβλημάτων που διογκώνονται εξαιτίας της πολιτικής του».


Σημείωσε δε ότι οι εξελίξεις υποχρεώνουν το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να ξεπεράσει την περίοδο «αναστοχασμού» και «αυτοκριτικής» μετά την ήττα των 9 μονάδων στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Μάλιστα αναφερόμενος στο γιατί η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση δεν έχει κοινωνικό αντίκτυπο και δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ειδών και ειδών έρευνες και μετρήσεις. Υπάρχουν έρευνες που παραγγέλνονται για να διαπιστώσεις τις τάσεις κοινωνίας και αυτές που παραγγέλνονται για να διαμορφώσουν τις τάσεις στην ελληνική κοινωνία. Οι ίδιες δημοσκοπήσεις που έδειχναν στην προηγούμενη φάση της πανδημίας ότι ο ελληνικός λαός συσπειρώθηκε γύρω από την κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της απώλειας της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία, σήμερα δείχνουν ότι οι τάσεις αλλάζουν με ραγδαίο τρόπο».



Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ