2020-09-21 07:00:10
Φωτογραφία για Νέο γενικό lockdown με τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο. Θέμα ημερών η ανακοίνωσή του
Προ των πυλών είναι το δεύτερο γενικό lockdown που έρχεται ως έκτακτο μέτρο λόγω της ραγδαίας και άκρως ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων κυρίως εντός Αττικής.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, τον Δεκέμβρη θα μετράμε 1.000 κρούσματα ημερησίως, κάτι που θα οδηγούσε σε πληθώρα διασωληνωμένων ασθενών και κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών κύκλων, μετράμε… μέρες για την ανακοίνωση του νέου lockdown το οποίο θα διαφέρει σε τρία βασικά σημεία από το πρώτο που έλαβε χώρα στις αρχές της περασμένης άνοιξης.

Ποια είναι αυτά;

Θα γίνει μόνο στην Αθήνα και όχι σε ολόκληρη την ΕλλάδαΘα είναι fast track, δηλαδή θα έχει διάρκεια μόνο 15 ημέρεςΘα έχει πιο αυστηρούς περιορισμούς, όπως λόγου χάρη θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμό sms εξόδου για κάθε πολίτη

Δυστυχώς, αυτή είναι η μοναδική λύση για να προλάβουμε τα χειρότερα, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα


Μανώλης Δερμιτζάκης: Πολύ κοντά το lockdown στην Αττική

Καμπανάκι ότι εφόσον δεν πάρουμε επειγόντως περισσότερα και πιο γενναία μέτρα σε σχέση με όσα θα ισχύσουν από σήμερα, τότε το σενάριο ενός lockdown έρχεται ακόμη πιο κοντά, κρούει ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλάει για μάσκες παντού τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους και αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας πολύ πάνω από το 40% των εργαζομένων, το οποίο ισχύει από σήμερα. Διαφορετικά θεωρεί ότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα μειωθεί και τότε θα πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε ένα lockdown, τουλάχιστον στην Αθήνα, για να τα ρίξουμε κάτω από τα 50 ανιχνεύσιμα την ημέρα.

«Αν εισέλθουμε στο χειμώνα με 300 - 400 κρούσματα την ημέρα, τότε θα έχουμε τεράστια προβλήματα», σημειώνει και δίνει ένα μικρό περιθώριο μερικών εβδομάδων το πολύ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ