2020-09-21 23:15:17
Φωτογραφία για Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Φταίνε οι μετανάστες για την εξάπλωση του κοροναϊού - Αποτελούν τους μισούς νοσηλευόμενους»
Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος "φωτογραφίζει" τους μετανάστες για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Αττική.

Όπως δήλωσε και ο Βασίλης Κικίλιας, η πλειοψηφία όσων καταγράφονται θετικοί στον ιό σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας είναι μετανάστες που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή απέχει παρασάγγας από την άποψη που εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης, ο οποίος έγραψε: «Από τις κύριες πηγές μόλυνσης και οι ανεξέλεγκτοι μετανάστες και πρόσφυγες στην Αττική, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, που κινούνται δίχως μάσκα, δίχως προσωπική υγιεινή, ο ένας πάνω στον άλλο και διασπείρουν τον ιό. Οι μισοί νοσηλευόμενοι είναι μετανάστες».

Ο κ. Γραβάνης, ο οποίος εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά παράθυρα, εκτός από τους πρόσφυγες τα έβαλε και με τους νέους στην ίδια δημοσίευση.


«Άλλη σημαντική πηγή μόλυνσης οι ανεύθυνοι νέοι που για ένα ποτάκι η ένα ραντεβουδάκι ο ενας πάνω στον άλλο, δίχως αποστάσεις, δίχως μάσκα σε μπαρ η σε πάρκα αδιαφορούν για τους παππούδες και τους πατεράδες τους: έλα μωρέ μια γριπουλα είναι, οι καπιταλιστές και οι δημοσιογράφοι τα δημιουργούν όλα», γράφει.

Και σε άλλο σημείο σημειώνει: « Άπιστοι του ιού, ανεύθυνοι νέοι και ανεξέλεγκτοι μετανάστες είναι σε διαδικασία να συμβάλλουν στην αναπαραγωγή στην Ελλάδα των εικόνων Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Αγγλίας του Απριλίου».

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου

Το βράδυ της Κυριακής, ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ) με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις θέσεις του κ. Γραβάνη, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές, αντιεπιστημονικές και αντιδεοντολογικές απόψεις, που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, αλλά και καμία επίσημη πηγή».
greece-salonikia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ