2020-09-23 08:43:33
Φωτογραφία για iOS και Android σύντομα θα κοντράρονται ποιο είναι χειρότερο
Συγκεκριμένα, σε δημοσίευση της στο Twitter, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα δέχεται πλέον νέες ανακαλύψεις ευπαθειών γιατί ήδη υπάρχουν πολλές που αφορούν iOS local privilege escalation, Safari remote code execution και sandbox escape exploits.

iOS και Android σύντομα θα κοντράρονται ποιο είναι χειρότερο [Απόψεις]

Η είδηση αυτή δεν παύει να μας δημιουργεί έντονες ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας του λογισμικού της Apple, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρείται το πιο secure και αξιόπιστο συγκριτικά με τον μεγάλο ανταγωνιστή του, το Android.

Είναι ευρέως γνωστό ότι το Android είναι πιο εύκολος στόχος για τους hackers, άρα το προτιμούν όταν θέλουν να τρέξουν μια μεγάλης κλίμακας hacking εκστρατεία και να συλλέξουν ευαίσθητες πληροφορίες από πολλούς χρήστες.

Το iOS αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση για τους κακόβουλους χρήστες δεδομένου ότι η Apple έχει οχυρώσει και προστατεύσει το λογισμικό της περισσότερο από ότι οι ανταγωνιστές της (Sandboxing, App Review, Foolproof Facial Recognition κλπ).


iOS και Android σύντομα θα κοντράρονται ποιο είναι χειρότερο [Απόψεις]

Η ερώτηση όμως είναι μια: Περιμένατε ότι αυτή η οχύρωση δεν θα “πέσει” ποτέ ή ότι δεν θα βρεθεί τρόπος και παραθυράκια που θα επιτρέψουν την πρόσβαση στους hackers στο κάστρο της Apple;

Οι hackers ζουν για την πρόκληση και -ας μην γελιόμαστε- υπάρχουν εκεί έξω πολλοί, με εξαιρετικές ικανότητες και ταλέντο.

Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, μέχρι το iOS να γίνει Android.

Η αρχή του τέλους πιθανώς να σηματοδοτείται από το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν πολλά zero-day exploits που εμείς -ως απλός χρήστης- θα ενημερωθούμε για την ύπαρξη τους και θα μας πλασάρουν ένα patch ή update όταν θα είναι πλέον πολύ αργά και όταν η elite πάρει αυτό που θέλει.

iOS και Android σύντομα θα κοντράρονται ποιο είναι χειρότερο [Απόψεις]

Άρα έχει σημασία αν έχουμε iOS ή Android στο τέλος της ημέρας;

Είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι τους άρα καλούμαστε να ακολουθήσουμε και τους κανόνες σπιτιού του οικοδεσπότη, σωστά;  Θεωρείτε ότι ο οικοδεσπότης δεν γνωρίζει κάθε γωνιά του σπιτιού του ή δεν μας ακούει από την κλειδαρότρυπα;  

Μην ξεχνάμε ότι, στη τελική, κάθε σπίτι έχει και τα παράθυρά του.

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν πολλά παράθυρα στο iOS οπότε φροντίστε να είστε πολύ προσεκτικοί με την χρήση της συσκευής σας.

Αυτό το άρθρο είναι σκέψεις πάνω σε ένα θέμα που έχει πολυσυζητηθεί, που όλοι το ξέρουμε αλλά επιλέγουμε να το αγνοούμε γιατί πλέον η τεχνολογία και η ευκολία της online ζωής αξίζει περισσότερο από το δικαίωμα της ιδιωτικότητας.

Η δική σας άποψη;secnews

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ