2020-10-07 09:00:17
Φωτογραφία για O χάρτης προστασίας που ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας – Τα μέτρα και τα επίπεδα

 Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κοροναϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Παράλληλα, θα βλέπουν και τον βαθμό επικινδυνότητας της κάθε περιοχής για τη διασπορά του κοροναϊού.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.



Πώς θα λειτουργεί και ποια είναι τα μέτρα που περιλαμβάνονται

Η επίσημη παρουσίαση του χάρτη θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή  -όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας -, ενώ είναι ήδη αναρτημένος στο covid19.gov.gr.





Για να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή μας, επιλέγουμε αρχικά την Περιφερειακή Ενότητα και συμπληρώνουμε τον ταχυδρομικό κώδικα.

Παρακάτω, βλέπουμε τι θα εμφανιστεί στον χάρτη αν επιλέξουμε τον κεντρικό τομέα Αθηνών. Στη συγκεκριμένη περιοχή το επίπεδο είναι το 3 (υψηλό) και με ένα κλικ τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.



Τι θα ισχύει στα 4 επίπεδα

Ο Νίκος Χαραδαλιάς αποσαφήνισε πως το επίπεδο 1 θα είναι της ετοιμότητας, το επίπεδο 2 της επιτήρησης, το επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης και το επίπεδο 4 του αυξημένου κινδύνου.

Όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα που φιλοξενείται ο χάρτης τα 4 επίπεδα (χαμηλό, μέτριο, υψηλό, πολύ υψηλό), περιλαμβάνουν 26 κατηγορίες για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα.

Μεταξύ άλλων αφορούν στη χρήση μάσκας, το ωράριο των καταστημάτων, τα άτομα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία τις εκκλησίες κ.α.

Επίπεδο 1: Χαμηλό

Επίπεδο 2: Μέτριο

Επίπεδο 3: Υψηλό

Επίπεδο 4: Πολύ υψηλό

Η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.


medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ