2020-10-11 09:10:26
Φωτογραφία για ΘΕΤΙΚΑ βήματα προόδου στο e-government στην Ελλάδα
Στο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Ελλάδα σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει καταφέρει να βελτιώσει κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες την επίδοσή της τη διετία 2017-2019. Αυτή η επίδοση συνιστά τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό προόδου μεταξύ 36 χωρών της Ευρώπης, που εξετάζει το “eGovernment Benchmark 2020”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει την τέταρτη μεγαλύτερη πρόοδο στην Ευρώπη στο e-Government την τελευταία διετία. Αναμφίβολα, οι επιδόσεις αυτές φάνταζαν ως όνειρο θερινής νυκτός μέχρι σήμερα, αλλά η συστηματική δουλειά που γίνεται στον τομέα αυτό έχει ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς. 

Σε θετική τροχιά φαίνεται πως είναι τόσο η Ουγγαρία, όσο και η Σλοβενία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της μέτρησης eGovernment Benchmark 2020. Πάντως, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε
. σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αν και τα σχετικά στοιχεία αφορούν το 2019 και δεν αποτυπώνουν τη σημαντική πρόοδο, που έχει σημειωθεί στη χώρα, ειδικά από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 και μετά. Σύμφωνα με το eGovernment Benchmark 2020, η Μάλτα, η Εσθονία, Αυστρία και Λετονία, είναι οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ευρώπη. 

Στη Μάλτα, το ποσοστό ψηφιακής ολοκλήρωσης στον Δημόσιο τομέα ανέρχεται σε 97%. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Εσθονία είναι 92%, ενώ για την Αυστρία και τη Λετονία 87%. Από κοντά ακολουθούν η Δανία (84%), η Λιθουανία και η Φινλανδία (83% και οι δύο χώρες). Η έκθεση δείχνει ότι η ψηφιακή παροχή δημόσιων υπηρεσιών έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και οι 36 χώρες, που εξετάζει η σχετική έκθεση αναφοράς της Επιτροπής, κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους την τελευταία διετία. Ο συνολικός μέσος όρος της Ευρώπης στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση βρίσκεται στο 68%, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα η αντίστοιχη επίδοση ήταν 62%. Πλέον, το 78% των δημόσιων υπηρεσιών στην Ευρώπη μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω Διαδικτύου.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ