2020-10-13 00:25:04
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Απομακρύνεται ο Πρόεδρος και έρχεται Διοικητής με όλες τις αρμοδιότητες – Σαρωτικές αλλαγές με νομοσχέδιο
Αλλάζουν όλα στον ΕΟΠΥΥ τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr

Ολική ανατροπή στον ΕΟΠΥΥ φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr. Ειδικότερα όπως προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο ήδη βρίσκεται στη Βουλή, απομακρύνεται με διαδικασίες εξπρές ο Πρόεδρος, ενώ διορίζεται Διοικητής ο οποίος αναλαμβάνει και όλες τις αρμοδιότητες.

Συγκεκριμένα το υπάρχον άρθρο 20 αντικαθίσταται στο νέο νομοσχέδιο ως εξής:

«Όργανα του ΕΟΠΥΥ είναι

α) ο Διοικητής

β) ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος και

γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Απομακρύνσεις εξπρές

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr, ότι η επιλογή του νέου προεδρείου του Οργανισμού δεν γίνεται πλέον από τη Βουλή αλλά από «την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Γενικής Ασφάλισης».


Η θητεία του είναι τετραετής όλου του νέου ΔΣ, ενώ όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο: «Ο Διοικητής, ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ παύονται αζημίως για το ελληνικό δημόσιο και τον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργού Υγείας».

Πως απομακρύνεται ο νυν Πρόεδρος

Με ειδικό άρθρο που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, προβλέπεται η άμεση απομάκρυνση του νυν Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκου καθώς τονίζεται χαρακτηριστικά ότι: «Όπου στις διατάξεις περί ΕΟΠΥΥ γίνεται αναφορά στον Πρόεδρο ή Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, νοείται εφεξής ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ.Ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος

Μέχρι την επιλογή και τον διορισμό του Διοικητή και του μη εκτελεστικού Προέδρου με απόφαση του υπουργού Υγείας ορίζεται προσωρινή Διοίκηση του Οργανισμού αποτελούμενη από Διοικητή και Πρόεδρο οι οποίοι ασκούν προσωρινά τα καθήκοντά τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων. Έως την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί Οργανισμού του ΕΟΠΥΥ όλες οι οργανικές μονάδες υπάγονται στον Διοικητή».

Τα νέα ισχυρά πρόσωπα

Όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή, το νέο ισχυρό πρόσωπο θα είναι ο Διοικητής. Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τη θέση θα αναλάβει η νυν Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη που άλλωστε είναι και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη

Ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος επί της ουσίας με το νομοσχέδιο που προωθείται δεν θα έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο, ενώ και το ΔΣ θα διορίζεται από την κυβέρνηση, όπως προκύπτει αφού είναι αυτή που μπορεί και να το απομακρύνει. Σήμερα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ εκπροσωπούνται ουσιαστικά διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως τα Άτομα με Αναπηρία, οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες, οι γιατροί και άλλες κατηγορίες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ