2012-06-23 16:35:10
Φωτογραφία για Η Ελλάδα θα ζητήσει διετή παράταση λέει ο σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά
H Ελλάδα θα ζητήσει επέκταση του προγράμματος μέχρι το 2016 δήλωσε σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσομώκος. «Η άμεση σκέψη μας είναι πως θα τροποποιήσουμε τους όρους και πως θα συμπληρώσουμε το μνημόνιο με πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης. Θέλουμε να επεκτείνουμε την περίοδο εφαρμογής των μέτρων τουλάχιστον έως το 2016 και να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες που επέβαλε το μνημόνιο στον ελληνικό λαό,’ τόνισε ο κ. Τσομώκος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της δανειακής συμφωνίας, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στις επερχόμενες συναντήσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Τσομώκος συνέχισε λέγοντας πως οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να εστιάσουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να αυτές με τη σειρά τους να επιστρέψουν τα χρήματα στην οικονομία. Με δεομένη την ανησυχία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ένα πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων θα βοηθούσε, τόνισε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ