2020-10-13 12:25:47
Φωτογραφία για Ο Μπάιντεν έχει την στήριξη των γυναικών και ο Τραμπ... των Ταλιμπάν
 

Πεντακόσιες ώρες απομένουν μέχρι την κάλπη στις ΗΠΑ και οι δύο μονομάχοι του προεδρικού χρίσματος πατάνε... γκάζι, με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν να απολαμβάνει την προτίμηση των γυναικών ενώ ο «σούπερ ήρωας», Ντόναλντ Τραμπ να έχει την στήριξη των Ταλιμπάν. Την ώρα που ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανοίγει την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις που επικεντρώνονται στις γυναίκες, διατηρώντας σαφές προβάδισμα έναντι του Αμερικανού προέδρου, ο Τραμπ έχει τις ευλογίες των Ταλιμπάν. Σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο «CBS News», οι Ταλιμπάν εξέφρασαν την ελπίδα ο Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου και να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν. «Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα ολοκληρώσει την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Zabihullah Mujahid, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής ομάδας στο δίκτυο των ΗΠΑ σε τηλεφωνική συνέντευξη.


«Οι Ταλιμπάν πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος θα προστατεύει πάντα τα αμερικανικά συμφέροντα με κάθε μέσο που είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Tim Murtaugh, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ στο αμερικανικό δίκτυο, απορρίπτοντας την υποστήριξή τους. Οι Ταλιμπάν εξέφρασαν επίσης την... ανησυχία τους για την ασθένεια του Αμερικανού προέδρου από τη νόσο Covid- 19. «Όταν ακούσαμε ότι ο Τραμπ είναι θετικός στη νόσο COVID-19, ανησυχήσαμε για την υγεία του, αλλά φαίνεται ότι βελτιώνεται», δήλωσε ένα άλλο ηγετικός στέλεχος των Ταλιμπάν στο CBS News.

Κι ενώ κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, το 59% των γυναικών στηρίζει τον Δημοκρατικό Μπάιντεν ενώ το 36% τον Ρεπουμπλικάνο Τραμπ. Αυτό έδειξε δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο «Langer Research Associates», που διεξήχθη για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου «ABC» .

Αντιθέτως, στην κατηγορία των ανδρών ψηφοφόρων, Τραμπ και Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος ισοψηφώντας με 48%.

Σε πανεθνικό επίπεδο, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Bloomberg», ο 77χρονος Μπάιντεν προηγείται με 12%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση των «ΑBC News» και «Washington Post».

Ο Τραμπ διατυμπανίζει ότι είναι καλά στην υγεία του, όπως ο σούπερμαν..., και σηκώνει τα μανίκια ξεκινώντας από σήμερα τριήμερο προεκλογικό μαραθώνιο. Πρώτος σταθμός του η Φλόριντα και, εν συνεχεία, θα επισκεφθεί άλλες δύο πολιτείες - κλειδιά: την Πενσυλβάνια και την Αιόβα.

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί μόνος του στο προγραμματισμένο δεύτερο προεδρικό debate απαντώντας σε ερωτήσεις Αμερικανών πολιτών, αφού ο Τραμπ αρνήθηκε να παραστεί στη virtual τηλεμαχία που έχει προτείνει η Eπιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Η «ώρα» της σούπερ μαμάς

Την ίδια ώρα , η «σούπερ μαμά», όπως αποκαλούν την υπερσυντηρητική δικαστίνα Έιμι Κόνλει, ετοιμάζεται να δώσει τη δική της μάχη στην αμερικανική Γερουσία , το σώμα του Κογκρέσου όπου έχει την πλειοψηφία το κόμμα του προέδρου Τραμπ, προκειμένου να λάβει το πράσινο φως για τον διορισμό της στο Aνώτατο Δικαστήριο. Η κοκκινομάλλα δικαστής, μητέρα επτά παιδιών, θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από το Κογκρέσο για να λάβει επισήμως την θέση που χήρεψε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά το θάνατο της 87χρονης δικαστίνας, υπέρμαχος του φεμινισμού, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Εάν εγκριθεί ο διορισμός της, τότε η 48χρονη θα είναι η νεότερη σε ηλικία σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μετά τον θάνατο της Ρουθ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δράττει την ευκαιρία να διορίσει τρίτο δικαστή στο εννιαμελές Ανώτατο Δικαστήριο σε μια θητεία. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ