2020-10-13 21:10:52
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Σχεδίαζαν να σκοτώσουν την κυβερνήτη του Μίσιγκαν


Συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία της Δημοκρατικής κυβερνήτη του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ είχαν σχεδιάσει ομάδα μελών της Πολιτοφυλακής, όπως αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια δίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο, ένας εξ αυτών θα παρίστανε τον υπάλληλο ντελίβερι πιτσαρίας, προκειμένου να την προσεγγίσει και να τη σκοτώσει.

Ο πράκτορας του FBI Ρίτσαρντ Τρασκ κατέθεσε στο δικαστήριο του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της ακρόασης για το εάν οι τρεις ύποπτοι θα αφεθούν ελεύθεροι. Στην κατάθεσή του περιέγραψε με λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο μέλη ομάδων πολιτοφυλακής πέρασαν τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδιάζοντας τη δολοφονία, αντιδρώντας για το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Ένας ύποπτος ομολόγησε ότι το σχέδιο προέβλεπε ότι κάποιος θα πάει στο σπίτι της και όταν θα απαντούσε θα την σκότωναν. Μάλιστα, σκέφτηκαν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο της πιτσαρίας, να πάρουν το πουκάμισό του, να χτυπήσουν το κουδούνι και να την πυροβολήσουν τρεις φορές.

Παράλληλα, συζήτησαν για την «απομάκρυνση» του κυβερνήτη της Βιρτζίνια. Σύμφωνα με τον Τρασκ, συζητούσαν για πιθανούς στόχους, ιδιαίτερα τους κυβερνήτες του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνια, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ