2020-10-14 22:17:37
Φωτογραφία για Βερολίνο υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στους αρνητές της μάσκας
Η γυναίκα από το Βερολίνο, ένα από τα hot spot του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία, στέλνει το δικό της μήνυμα με προκλητικό για πολλούς τρόπους στους αρνητές της μάσκας. Αυτή είναι η καμπάνια που προωθεί το Βερολίνου: το προτεταμένο δάχτυλο για τους «covidiots», όπως γράφει η εφημερίδα «Berliner Zeitung».

Όμως, η εκστρατεία του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου σε συνεργασία με την εταιρεία μάρκετινγκ για τον τουρισμό «Visit Berlin» προκαλεί σύγχυση, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt». «Κανονικά θα πρέπει να διαφημίζει τη συμμόρφωση στα μέτρα του νέου κορωνοϊού και όχι να προκαλεί... Στην αφίσα μια ηλικιωμένη γυναίκα φορά χειροποίητη μάσκα και υψώνει το δάχτυλο. Έχει γίνει κάποιο λάθος;».

«Όχι», δήλωσε χθες o Κριστιάν Τέντσλερ, εκπρόσωπος της «Visit Berlin», υπεύθυνος για το τουριστικό μάρκετινγκ στην γερμανική πρωτεύουσα. «Αυτό γίνεται σκοπίμως», προσθέτει.


«Η ηλικιωμένη γυναίκα, που ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου εν μέσω της πανδημίας, υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο επειδή η υγεία της κινδυνεύει από εκείνους που δεν ακολουθούν τους κανόνες. Σκοπός μας ήταν η εικόνα να προσελκύσει την προσοχή. Και το πετύχαμε», επισημαίνει ο Tέντσλερ.

Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε ημερήσια εφημερίδα του Βερολίνου, αλλά έγινε γνωστή στα κοινωνικά μέσα .

«Είναι μία από μόνο τις πολλές διαφημίσεις της εκστρατείας μας. Πολλές θα ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου», υποστηρίζει ο Tέντσλερ.

Η γερουσιαστής οικονομικών υποθέσεων Ραμόνα Ποπ (από το κόμμα των Πρασίνων) παρουσίασε τις πρώτες αφίσες στα μέσα Σεπτεμβρίου μαζί με τον επικεφαλής της εταιρείας«Visit Berlin», Μπούρκχαρντ Κίκερ . Τότε είχε ειπωθεί ότι η συμμόρφωση με τους κανόνες δεν θα πρέπει να διαφημίζεται με ένα υψωμένο δάχτυλο αλλά με χιούμορ.

«Το Βερολίνο προσπαθεί να δαιμονοποιήσει τους αρνητές μάσκας», γράφει από την πλευρά του, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας « Tagesspiegel », Λορεντς Μάρολντ, στο Twitter.

«Αυτή η αφίσα κάνει διακρίσεις και προσβάλλει ανθρώπους στο Βερολίνο που δεν πρέπει να φορούν μάσκα για λόγους υγείας», λέει σε άλλο μήνυμά του στο Τwitter.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ