2020-10-14 23:07:03
Φωτογραφία για Ένα βήμα πριν το δεύτερο lockdown Γαλλία και Γερμανία
Τελεσίγραφο δέκα ημερών δίνει στους Γερμανούς η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιώντας τους ότι, εάν δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα προστασίας, θα θέσει για δεύτερη φορά τη χώρα σε «lockdown»: μερικό ή γενικό άγνωστο...Το τελευταίο 24ωρο στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης καταγράφηκαν πάνω από 5.000 νέα κρούσματα - 5.132- γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των αρχών.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός ακόμη κι αν δεν αποτελούν hotspots του νέου κορωνοιού.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο εμπόριο τροφοδοσίας εάν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων υπερβαίνει τους 35 ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή μέσα σε επτά ημέρες.

Στη σημερινή σύνοδο για τη νόσο Covid-19, η Μέρκελ μαζί με 16 πρωθυπουργούς γερμανικών κρατιδίων θα ανακοινώσουν μία ενιαία στρατηγική αντιμετώπισης της επέλασης του νέου κορωνοϊού με πιο αυστηρά μέτρα, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.


Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι, ο Σοσιαλδημοκράτης Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προειδοποίησε για ένα νέο lockdown - πιθανότατα τα Χριστούγεννα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο n-tv.

Νέα μέτρα ανακοινώνει το βράδυ ο Μακρόν

Την ίδια ώρα στη Γαλλία, o πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσει συνέντευξη 45 λεπτών σήμερα το βράδυ στα γαλλικά δίκτυα «TF1» και «France 2» ανακοινώνοντας νέα μέτρα προκειμένου να φρενάρει την εξάπλωση της νόσου.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Le Figaro» επισημαίνει ότι ένα από τα θέματα που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας με το κλείσιμο καταστημάτων και δημόσιων χώρων, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, επιστροφή στην τηλεργασία: «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι στις πληγείσες πόλεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου.

Χθες, μέσα σ' ένα 24ωρο, η Γερμανία κατέγραψε 12.993 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 και 117 νεκρούς. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ