2020-10-17 09:00:18
Φωτογραφία για Όσα θα δούμε στις «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη
Υπάρχουν γυναίκες που θαυμάζουμε για τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Γυναίκες με στυλ και προσωπικότητα που βρίσκονται ένα βήμα μπροστά και πέρα από τη μόδα. Σ’ αυτά τα είδωλα του στυλ εστιάζει η εκπομπή «Ιστορίες Μόδας με την Κάτια Ζυγούλη», το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1.

Η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Εύα Νάθενα μιλάει για τη Μελίνα Μερκούρη, την αξεπέραστη Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό, που έζησε με τους δικούς της όρους και ισορρόπησε τις πολλαπλές της προσωπικότητες μέσα από το απόλυτα δικό της στυλ.

Ο Φώτης Παπαθανασίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & M. Θεοχαράκη, μας μυεί στον κόσμο της Μαρίας Κάλλας και εξηγεί γιατί η εμφάνιση, τόσο στη σκηνή όσο και στη ζωή, ήταν κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελληνίδα ντίβα της όπερας.

Η δημοσιογράφος Βιβή Μωραΐτου αναλύει με ποιους τρόπους τα είδωλα του στυλ, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε τάσεις, δημιουργούν τη δική τους μόδα, μια «στολή» που χαράζεται στη συλλογική μνήμη και κερδίζει τη θέση της μέσα στον χρόνο.


Η art director Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη, γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Style Heroine, εξηγεί ότι η μόδα προσφέρει χαρά και αυτοπεποίθηση, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γίνουμε όλες «ηρωίδες» του εαυτού μας.

Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις, Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Διεύθυνση παραγωγής: Παντελής Καρασεβδάς

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ

Εκτέλεση παραγωγής: Filmiki Productions

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ