2020-10-20 04:16:32
Φωτογραφία για Αλλάζει τακτική η Σουηδία για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Σε διαφορετική στρατηγική από αυτή που ήδη ακολουθούσαν, σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι Αρχές της Σουηδίας, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊόύ στη χώρα.

Μετά τα αυξανόμενα κρούσματα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα περιοριστικά μέτρα, γι΄αυτό τον λόγο ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, Άντερς Τέγκνελ, θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με ντόπιους αξιωματούχους Υγείας, για να θέσουν επί τάπητος τα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση των εξάρσεων στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη και τη γειτονική Ουψάλα.

Παρόλο το lockdown άλλων σκανδιναβικών και ευρωπαϊκών χωρών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τους, η Σουηδία δεν προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, με την κυβέρνηση της να επιτρέπει τη λειτουργία καταστημάτων, μπαρ, εστιατορίων και σχολείων για να αποφύγει ένα ισχυρό δεύτερο κύμα αργότερα εντός του 2020. 

Παρόλο αυτά, αλγινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Σουηδία έχει καταγράψει πολύ υψηλό ποσοστό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της σε σύγκριση πάντα με τα άλλα γειτονικά της κράτη. Μέχρι την Κυριακή οι θάνατοι στη Σουηδία έφθασαν τις 5.918 σε σύγκριση με τους 346 στη Φινλανδία και τους 278 στη Νορβηγία.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού συνολικά να υπερβαίνουν πλέον τις 100.000 ο δρ Γιόακιμ Ροκλοφ του Πανεπιστημίου Umea είπε στη The Telegraph ότι η Σουηδία αλλάζει στρατηγική δίνοντας δικαίωμα στις τοπικές αρχές να προχωρούν σε αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.



 

«Αυτό που συνέβη το τελευταίο δεκαπενθήμερο είναι μια μετακίνηση προς ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που έχει χρησιμοποιηθεί στη Νορβηγία και πολλές άλλες χώρες», είπε. Ο επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων της Ουψάλα, Γιόχαν Νοτζντ, από την πλευρά του, άφησε να εννοηθεί ότι αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα είναι έτοιμος να εισηγηθεί νέα αυστηρότερα μέτρα για την πόλη του. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους Σουηδούς αποφασίσουν να μην τηρήσουν τις νέες οδηγίες.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ