2020-10-22 01:05:43
Φωτογραφία για Ρύθμιση των οφειλών claw back και rebate 2013-2019
Συντάκτης: Virus

Οι ανείσπρακτες οφειλές των παρόχων-προμηθευτών υπηρεσιών υγείας για τα έτη 2013-2019 εντάσσονται σε ρύθμιση με δόσεις. Η ρύθμιση ανέρχεται σε 120 μηνιαίες δόσεις και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 150,00 ευρώ.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 4613/19-10-2020, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Σύλλογος Αθηνών για την επίτευξη της ρύθμισης μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ.

FEK_ruthmisis_ofeilon_rebate__clowback

Για την ένταξη του παρόχου-προμηθευτή υπηρεσιών υγείας στη ρύθμιση, απαιτείται σχετική αίτηση, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλλει τη σχετική αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ) στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει. Στην συγκεκριμένη αίτηση πρέπει να αναφέρεται ότι ο πάροχος-προμηθευτής υπηρεσιών υγείας επιθυμεί την ένταξή του στη ρύθμιση οφειλών από rebate-clawback ετών 2013-2019.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι με την ένταξη στην ρύθμιση οι οφειλές απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Σε ότι αφορά την καταβολή της δόσης σε μηνιαίο επίπεδο θα γίνεται είτε με συμψηφισμό αν ο οφειλέτης είναι συμβεβλημένος πάροχος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε με ηλεκτρονική καταβολή με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής εφόσον ο οφειλέτης δεν είναι πλέον συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για δικαίωση, καθώς η ρύθμιση αφορά των παλαιές οφειλές σε 120 δόσεις ενώ μειώθηκαν αυτές στο ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης στα 150,00 ευρώ.

Ωστόσο, στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι αναμένεται η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη στην οποία θα διεκδικηθεί η περαιτέρω μείωση του ποσοστού claw back για το 2020.

Τελικός στόχος αποτελεί η οριστική εξάλειψη του, καθώς και η μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των παρόχων υγείας και ιδιαίτερα των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

«Ο ιατρικός κόσμος στήριξε με αυταπάρνηση τον ασθενή και το σύστημα υγείας μέσα στην μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ένα δίκαιο πλαίσιο και συνθήκες που επιτρέπουν την οικονομική επιβίωση των ιατρών. Πετύχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα ωστόσο συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας», υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ.Πατούλης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ