2020-10-22 19:35:42
Φωτογραφία για Γερμανία: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση» λέει το Ρόμπερτ Κοχ
Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη Γερμανία με το κορυφαίο επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ να προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότεροι νεκροί από τη νόσο Covid-19 αλλά και ασθενείς σε ΜΕΘ.Σήμερα, η χώρα της Άνγκελα Μέρκελ κατέγραψε ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ενώ η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν ότι βρέθηκε θετικός στον ιό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην κυβέρνηση του Βερολίνου, καθώς είχε συναντηθεί με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσά τους και η Μέρκελ.

Το τελευταίο 24ωρο, στη Γερμανία καταγράφηκαν 11.287 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

«Η κατάσταση έχει γίνει πολύ σοβαρή παγκοσμίως», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. «Ο ιός μπορεί να διαδοθεί ανεξέλεγκτα» σε ορισμένες περιοχές από τον Σεπτέμβριο, προσέθεσε ο Βίλερ, ο οποίος εξήγησε ότι «οι νέοι είναι αυτή τη στιγμή οι πιο εκτεθειμένοι στον ιό».


«Όσο περισσότερο θα μολύνονται άνθρωποι σε ιδιωτικούς κύκλους τόσο περισσότερο θα μεταδίδουν τον ιό αλλού», είπε.

Ο πρόεδρος του RKI διαβεβαίωσε ωστόσο ότι παραμένει πιθανό να «αναχαιτισθεί» η εξάπλωση της πανδημίας «τηρώντας συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα», αλλά και «αερίζοντας τακτικά» τους κλειστούς χώρους: «δεν είμαστε αδύναμοι»

Ο Λόταρ Βίλερ είπε ακόμη ότι η Γερμανία εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να φροντίσει ασθενείς με COVID-19 από άλλες χώρες.

Για τον Γερμανό ιολόγο Στέφαν Μπέκερ η τρέχουσα κατάσταση στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική , όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Μέχρι τώρα, περίπου δέκα χιλιάδες είναι οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία βρίσκεται συγκριτικά σε χαμηλότερο επίπεδο απ΄ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό αφότου ο καιρός έγινε ψυχρότερος.

Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης τονίζουν πως θα χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα αν η τάση που καταγράφεται συνεχιστεί.

Υπουργός Υγείας: Ας συνεχίσουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν βρίσκεται από χθες σε κατ' οίκον περιορισμό και όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, επί του παρόντος έχει εμφανίσει συμπτώματα κρυολογήματος. «Εύχομαι σε όλους με τους οποίους ήρθα σε επαφή, να παραμείνουν υγιείς. Ας συνεχίσουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον!», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ