2020-10-24 11:14:08
Φωτογραφία για Σήμερα εορτάζουν οι Άγιοι μάρτυρες Σεβαστιανή και Αρέθας
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής, καθώς και τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρα Αρέθα, που έζησε και σε μεγάλη ηλικία μαρτύρησε στην Αιθιοπία, κατά τον 6ο αιώνα.

Μαζί του τιμούμε και πολλούς άλλους μάρτυρες, κάθε ηλικίας, που δεν δέχτηκαν να αρνηθούν το Χριστό και σφαγιάστηκαν από τους ειδωλολάτρες. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η περίπτωση μίας μητέρας, άγνωστης σ’ εμάς αλλά γνωστής στο Θεό, το βρέφος της οποίας άρπαξαν οι διώκτες και το έριξαν στη φωτιά.

Η ηρωική μάνα, θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενες ατιμώσεις και ευτελισμούς στα χέρια των ειδωλολατρών, έριξε τον εαυτό της στη φωτιά, κερδίζοντας με τον τρόπο αυτό το στεφάνι του μαρτυρίου, μαζί με το σπλάγχνο της.

Το παράδειγμα στοργής και αγάπης αυτής της μάνας αναζητεί μιμητές σε κάθε εποχή και ιδίως στη δική μας, κατά την οποία, ζώντας το μαρτύριο της συνειδήσεως, και αυτή ακόμη η μητρότητα βάλλεται, περιφρονείται και τείνει να υποκατασταθεί από καινοφανείς πρακτικές, που η απομακρυσμένη από το Θεό κοινωνία μας ανέχεται, υιοθετεί ή και προβάλλει.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ