2020-10-25 00:49:47
Φωτογραφία για Η Barbie έκανε την έκπληξη: Πώς η πανδημία επηρέασε τη διάσημη κούκλα


Η Mattel, η κατασκευάστρια εταιρεία εμβληματικών παιχνιδιών εξέπληξε τη Wall Street καθώς κατά το τρίτο τρίμηνο κατάγραψε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η Mattel προκειμένου να αντεπεξέλθει στην απροσδόκητη αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης για παιχνίδια, καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορταστικών αγορών.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Mattel Γιον Κρέιζ: «Βλέπουμε τεράστια ζήτηση για τα προϊόντα μας, περισσότερο από ό,τι περιμέναμε», και συμπλήρωσε: «Με τόσο μεγάλη αύξηση της ζήτησης, τώρα εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να μπορέσουμε να την ικανοποιήσουμε».

Η Mattel, η κατασκευάστρια εταιρεία εμβληματικών παιχνιδιών, όπως η Barbie και το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι Uno, εξέπληξε τη Wall Street καθώς κατά το τρίτο τρίμηνο κατάγραψε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.


Η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 316 εκατ. δολ., τα οποία ήταν τέσσερις φορές καλύτερα από τα αντίστοιχα προ κορωνοϊού κέρδη. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις της έφτασαν τα 1,6 δισ. δολ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι Mattel υπέστη απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων τα δύο προηγούμενα τρίμηνα εξαιτίας της επιβολής lockdown.

Η πανδημία ανάγκασε τα παιδιά σ’ όλη τη χώρα να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών να αδειάσουν, ενώ οι γονείς αναζήτησαν τρόπους προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα και μακριά από φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets.

Οι λιανοπωλητές ωθήθηκαν επομένως να ανανεώσουν τα αποθέματά τους σε κούκλες και επιτραπέζια παιχνίδια, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων κατά 10% το τελευταίο τρίμηνο.

Η κούκλα Barbie εξαφανίστηκε από τα ράφια. Η Mattel, η οποία κατασκευάζει την εμβληματική σειρά παιχνιδιών, δήλωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30% ανά τεμάχιο. Με έσοδα ύψους 532,2 εκατ. δολ. σε ακαθάριστες πωλήσεις, πρόκειται για την καλύτερη απόδοση του brand από το 2003.

«Η ζήτηση για τις κούκλες barbie αυξήθηκε κατά 50%, στοιχείο που αναδεικνύει την αντοχή και τη συνεχή δυναμική της μάρκας», είπε ο Κρέιζ.

Η εταιρεία στρέφει πλέον το βλέμμα της στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών και εκτιμά ότι οι ετήσιες πωλήσεις της θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Παρά τα εκατομμύρια των Αμερικανών που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας λόγω των δυσμενών επιδράσεων του lockdown στην οικονομία, η εταιρεία ερευνών NPD προβλέπει ότι τα νοικοκυριά, ιδίως τα πιο ευκατάστατα, θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια. Η εν λόγω διαπίστωση προκύπτει από το γεγονός ότι τα νοικοκυριά έχουν παρακρατήσει χρήματα καθώς φέτος δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να κάνουν διακοπές. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Dodge Durango  1000 PS
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Dodge Durango 1000 PS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ