2020-10-25 01:19:12
Φωτογραφία για Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου Lockdown εάν τα κρούσματα φτάσουν τα 2.000 την ημέρα - Θα προηγηθεί απαγόρευση..



Επίσης μελετάται η περεταίρω συρρίκνωση του ωραρίου στην εστίαση και στη διασκέδαση σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 όπως Αττική και Θεσσαλονίκη

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου γενικού Lockdown βρίσκεται η κυβέρνηση εάν τα κρούσματα ξεπεράσουν τις 2.000 την ημέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ, στην ατζέντα των νέων πιο δραστικών μέτρων του πρωθυπουργού είναι και η γενικευμένη καραντίνα στα πρότυπα του Μαρτίου εάν η κατάσταση ξεφύγει ανησυχητικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρώτη φάση της κρίσιμης επιχείρησης συγκράτησης του σφοδρού δεύτερου κύματος της πανδημίας που τείνει και στη χώρα μας να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, ξεδιπλώθηκε την περασμένη βδομάδα.

Εν τούτοις η εργαλειοθήκη που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δεν έχει εξαντληθεί  στη χρήση της μάσκας και την βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να μελετά το ενδεχόμενο νέων ισχυρότερων περιοριστικών μέτρων εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να έχουν κατακόρυφη αύξηση. Υψηλόβαθμα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας υποστήριξαν ότι εάν φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα την ημέρα, οι εντατικές γεμίσουν και το σύστημα υγείας φτάσει στα όρια του τότε η κυβέρνηση θα επιβάλει νέο Lockdown.

Για το λόγο αυτό οι αρχές επιμένουν στην αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα προκειμένου να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το οποίο όπως είχε δηλώσει ο Κ. Μητσοτάκης «δεν αποτελεί προσωπική μου επιλογή».

Το επόμενο ωστόσο μέτρο που πρόκειται να επιβληθεί είναι η απαγόρευση των ταξιδιών και μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Μέχρι στιγμής το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο όπως  η Κοζάνη και η Καστοριά, ενώ εάν η κατάσταση επιδεινωθεί θα ενταχθούν και οι περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Επίσης μελετάται η περεταίρω συρρίκνωση του ωραρίου στην εστίαση και στη διασκέδαση σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 στις οποίες είναι η Αττική, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες.

Κι όλα αυτά δεδομένου οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το νέο κύμα που καταφτάνει το χειμώνα θα είναι ορμητικό με τους επόμενους 3 μήνες να είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι...

greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Maserati GranTurismo Targa
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Maserati GranTurismo Targa
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ