2020-10-27 17:34:59
Φωτογραφία για Φορούσε μάσκα στο αυτοκίνητο και τράκαρε. Τι πρέπει να προσέχουμε φορώντας μάσκα οδηγώντας

της Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea 

Ο κύριος κάποιας ηλικίας, στην Νέα Σμύρνη, οδηγούσε ημιφορτηγό μόνος του. Φορούσε όπως πρέπει την μάσκα του πλην όμως λίγο πιο σηκωμένη φαίνεται από ό,τι πρέπει. Το αποτέλεσμα ενώ στρίβει στην διασταύρωση αριστερά, δεν έχει δει αυτοκίνητο που βρίσκεται στα δεξιά του και έχει προτεραιότητα. Το αποτέλεσμα να τρακάρουν ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. 

Έκπληκτοι οι περαστικοί που έσπευσαν να βοηθήσουν τους οδηγούς άκουσαν τον οδηγό του ημιφορτηγού να λέει ότι δεν τον είδε καθόλου τον άλλον. Πώς να τον δει φυσικά αφού στρίβοντας το κεφάλι η ήδη σηκωμένη μάσκα πιο πάνω από όσο έπρεπε του σκέπαζε το οπτικό πεδίο.

Το τελευταίο διάστημα αλλά και κατά το lockdown έγιναν αρκετά ατυχήματα που η αιτία τους ήταν η μάσκα. Για την ακρίβεια η κακοφορεμένη μάσκα.

Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή η μάσκα στην κίνηση δεξιά και αριστερά να σε αφήνει να βλέπεις

Τι να προσέξετε για να μην γίνει επικίνδυνη η μάσκα στην οδήγηση

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα για τα οποία πολύ πιθανό έφταιγε η μάσκα

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην μάσκα που φοράει ο οδηγός. Συγκεκριμένα δεν πρέπει να καλύπτει οπτικά πεδία με αποτέλεσμα να μην έχει πλήρη ορατότητα του δρόμου ή η μάσκα στρίβοντας το κεφάλι να μην καλύπτει σημεία δεξιά ή αριστερά του δρόμου (δημιουργώντας τυφλά σημεία)

Επίσης δεν είναι σωστό να φοράτε προσωπίδα μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί με τις αντανακλάσεις από το παρμπρίζ ή με το θόλωμα που μπορεί να πάθει από την αναπνοή σας την κατάλληλη στιγμή να μην δείτε καθαρά. 

Τέλος την μάσκα δεν την ακουμπάμε στα καθίσματα του αυτοκινήτου εκεί που έχει καθίσει κάποιος άλλος ή έχουμε ακουμπίσει διάφορα πράγματα που κουβαλήσαμε από έξω, γιατί έτσι μπορεί να μεταφερθεί πιο εύκολα και ο κοροναϊός.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ