2020-10-28 10:57:25
Φωτογραφία για Τα νέα μέτρα που έρχονται όταν αυξηθούν και άλλο κρούσματα και θάνατοι



medlabnews.gr iatrikanea 

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα και η επόμενη εβδομάδα (αρχές Νοεμβρίου) για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.



Οι ειδικοί τονίζουν πως έχει έρθει η στιγμή να τηρήσουμε στο έπακρο τα μέτρα, καθώς ουσιαστικά από αυτό θα κριθεί αν θα προχωρήσουμε σε νέες απαγορεύσεις ή όχι.

Το πλάνο είναι απλό

. Οι ειδικοί θα δουν στις επόμενες ημέρες από τώρα αν τα μέτρα που ελήφθησαν (κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη) αποδίδουν. Αυτό θα φανεί με λίγα λόγια στον αριθμό κρουσμάτων. Αν υπάρξει μία σταθεροποίηση, τότε αυτό θα δείξει πως τα μέτρα αποδίδουν καρπούς, αν πάλι τα κρούσματα παρουσιάσουν ξανά εκθετική αύξηση, όπως συμβαίνει τώρα, τότε είναι πολύ πιθανόν νέα μέτρα να πέσουν ξανά στο τραπέζι.

Προς το παρόν τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά με τον κοροναϊό να επελαύνει με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν τα 1000 την ημέρα. 

Μπροστά σε νέα σκληρά μέτρα βρίσκεται η εστίαση, καθώς καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν με νέο ωράριο τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά νωρίτερα από τις 00:30.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία, δήλωσε την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού» τόνισε ο κ. Τσακρής.



Παράλληλα, ανέφερε οτι τα μέτρα θα συζητηθούν τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Εκτός από τα παραπάνω, τα επόμενα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι:

- Χρήση μάσκας και στις «κίτρινες» περιοχές του χάρτη, και όχι μόνο στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες». Έτσι, σχεδόν όλη η Ελλάδα θα φοράει μάσκα.

- Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα εφαρμοστεί, ενώ ήδη εφαρμόζεται για τους νομούς που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 4. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές.

- Λουκέτο στην εστίαση. Στο τραπέζι είναι το μέτρο τύπου Παρίσι. Να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης από τις 9 το βράδυ.

- Περιορισμό των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών. Ένα μέτρο που είχε ακουστεί, είχε διαψευστεί, αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ